Cum îşi antrenează familia în izolare culturistul Gabriel Toncean

2 familia toncean jpg jpeg

Şeful Federaţiei Române de Culturism şi Fitness Gabriel Toncean a filmat împreună cu familia sa o serie de clipuri în care demonstrează că se poate face mişcare şi cu doi copii alături. Sportivul spune că, în această perioadă, nu trebuie să lipsească mişcarea şi că grupele de muşchi se pot lucra eficient şi efectuând exerciţii simple, ca “mersul piticului”.

Culturistul Gabriel Toncean crede cu tărie că, deşi suntem “într-o perioadă în care trebuie să stăm acasă, acest trebuie nu trebuie să lipsească şi din activitatea sportivă de zi cu zi”.  El şi-a adunat familia şi face sport acasă, în autoizolare. Pentru că mulţi părinţi nu au timp să facă sport alături de copii sau apreciază că nu au spaţiu suficient pentru mişcare, Gabriel arată în următoarele filmări că nu ai nevoie de o sală bine echipată de fitness ca să îţi menţii trupul în formă. Pe un fundal cu cântece pentru copii, făcând mersul piticului şi exerciţii de bază pentru tonifierea corpului, genuflexiuni uşoare, fandări executate corect, abdomene, sportivul spune că este necesar să sacrifici câte 10-15 minute pe şedinţă pentru a avea un stil de viaţă sănătos. Ajutat de soţia Simona şi copiii Maura şi Eric, Gabriel Toncean recomandă minimum o oră de exerciţii zilnic în familie. Sportul poate fi chiar amuzant.

Optimismul poate fi dezvoltat prin mişcare

"Noi suntem familia Toncean, o familie care nu rezistă fără sport şi care înţelege această perioadă dificilă, dar şi că sportul trebuie să facă parte din viaţa noastră, tocmai în ideea în care dorim ca optimismul din noi să fie dezvoltat prin mişcare şi prin activitate sportivă", afirmă sportivul.

Exerciţiile învăţate la şcoală, eficiente în izolare

Culturistul consideră că "acum, este o perioadă bună să lucrăm exerciţiile specifice, dar şi pe cele vechi învăţate la şcoală".

@arhivă