Coronavirus: Mesaj din izolare de la Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, la împlinirea celor 70 de ani

1 custodele coroanei principesa margareta jpg jpeg

Custodele Coroanei aniversează, astăzi, 70 de ani şi, cu acest prilej, Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj românilor. În primul său vlog, urmaşa Regelui Mihai a mulţumit pentru mesajele aniversare primite şi a mărturisit că îşi sărbătoreşte ziua în îngrijorare şi confuzie.

Pandemia care se răspândeşte cu viteză nu menajează pe nimeni ─ Prinţul Charles (71 de ani), moştenitorul tronului britanic, a fost testat pozitiv la Covid-19. În cele mai multe state ale lumii oamenii stau în casă, pentru a limita răspândirea virusului, pentru a-şi proteja viaţa şi pe cei dragi. În această situaţie este şi Familia Regală a României. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi-a dorit ca, în aceste condiţii vitrege de trai, să le vorbească oamenilor, să le spună ce simte.

Majestatea Sa Margareta, îngrijorată şi în singurătate

Deşi mesajul s-a vrut a fi unul de încurajare şi de mulţumire, tonul vocii, expresia feţei şi cuvintele precum singurătate, frică, plictiseală, sugerează o stare alterată a stării sufleteşti. Iată mesajul Custodelui Coroanei:

„Îmi doresc, în aceste clipe, să pot să vorbesc cu voi, să vă spun ceea ce simt.

Trăim cu toţii, în această perioadă, momente de singurătate şi de nedumerire. Este ca şi cum viaţa noastră s-a schimbat şi merge anapoda. Nu avem certitudine pentru viitorul apropiat, avem mai degrabă îngrijorare, frică, îngrijorare pentru familia mea şi pentru mine, dar şi pentru cei de lângă mine, cei cu care lucrez zi de zi. Ca şi voi, găsesc dificil să fiu izolată şi să nu pot să văd oameni în jurul meu, oamenii dragi. Ştiu cât de mare poate fi plictiseala unei zilei şi revolta că trebuie să stau acasă, într-un spaţiu închis, dar este limpede că acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru semenii mei şi pentru mine.

Vă rog să urmăriţi sfaturile medicale pe care le primim la televiziune şi pe internet. Viitorul nostru stă numai şi numai în mâna noastră, în voinţa noastră.

M-am simţit inspirată şi am fost impresionată de ceea ce fac oamenii pentru a fi alături şi pentru a-I ajuta pe cei de aproape. În Italia, vecinii ies pe balcoane şi cântă împreună, în Spania, mulţi oameni îi ajută pe ceilalţi aducând mâncare la uşa celor care nu pot ieşi. În România, exemplele pot continua, fiindcă în ţara noastră există oameni cărora le pasă. În zilele următoare voi încerca să aflu cât mai multe despre ceea ce fac oamenii pentru a învinge singurătatea şi confuzia şi voi reveni către voi pentru a împărtăşi ceea ce am aflat, să ne inspirăm unii pe alţii. În fiecare zi sunt în legătură cu cei care lucrează la fundaţia mea şi la Crucea Roşie, pentru a vă spune apoi despre experienţa lor. Încă o dată vă sunt recunoscătoare celor care v-aţi gândit la mine cu ocazia zilei de naştere. Vă mulţumesc tuturor şi sper să ne putem face viaţa mai bună în aceste condiţii vitrege‟.

@Instagram