Cei mai cunoscuţi gemeni ai Franţei au murit la 6 zile diferenţă. Au fost obsedaţi de operaţiile estetice

1 gemeni bogdanoff jpg jpeg

Fraţii Bogdanoff, cei mai cunoscuţi gemeni din Franţa, s-au remarcat nu numai prin aspectul lor, ci şi prin faptul că au creat primul program de televiziune dedicat domeniului ştiinţifico-fantastic. Cei doi s-au stins din viaţă recent, la 6 zile diferenţă. Aveau 72 de ani.

Fraţii Bogdanoff au fost internaţi pe 15 decembrie la Georges Pompidou din Paris. Primul, Grichka, a murit pe 28 decembrie, iar Igor luni, informează EFE, potrivit Agerpres. Cauza decesului: COVID-19.

Igor şi Grichka Bogdanoff s-au remarcat în anii 1980 ca prezentatori şi producători TV ai unor emisiuni de ştiinţă. Ei au publicat o teză despre Bing Bang care a stârnit controverse în Franţa, fiind acuzaţi de impostură academică. Gemenii Bogdanoff sunt autorii cărţii "Chipul lui Dumnezeu", în care caută răspunsuri la întrebările esenţiale legate de originea şi evoluţia Universului.   Cei doi fraţi au avut origini nobile. Igor a fost însurat cu Contesa Ludmilla d'Oultremont, precum şi cu Amelie de Bourbon-Parma. Are şase urmaşi - cei mai tineri copii ai săi, Alexandre şi Constantin, provin din mariajul cu Amelie, cu care s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase organizate la Castelul Chambord. Un detaliu inedit: Amelie este fiica adoptivă a Prinţului Michel de Bourbon-Parma, fratele Reginei Ana a României. În schimb, Grichka nu a fost niciodată căsătorit şi nici nu are urmaşi. Fraţii Bogdanoff s-au aflat în centrul atenţiei pentru aspectul lor diform obţinut în urma intervenţiilor estetice, deşi au susţinut că suferă de acromegalie, afecţiune endocrină care are printre simptome mărirea trăsăturilor faciale. Cei doi erau atrăgători şi râvniţi cândva, dar, în căutarea tinereţii pierdute au exagerat cu operaţiile estetice, devenind un exemplu de „aşa-nu”. Igor şi Grichka Bogdanoff au recurs la implant de pomeţi şi bărbie şi la alte alte intervenţii care i-au transformat în personaje bizare.

Citeşte şi: