Ce este postul intermitent, cu care Oana Roman a reuşit să slăbească

1 oana roman slaba jpg jpeg

La 44 de ani, Oana Roman este acum în cea mai bună formă a sa. După ce ani în şir s-a luptat cu kilogramele în plus, dar şi cu valuri de ironii şi răutăţi, după ce a încercat tot felul de cure de slăbire, dar fără rezultate pe termen lung, a ajuns acum, la finalul lui 2020, total transformată. În urmă cu un an, a început o dietă care a ajutat-o să slăbească aproape 5 măsuri la haine.

„Aşa cum v-am promis, o să vă povestesc despre dieta pe care o ţin de un an. Nu ştiu dacă se potriveşte la toată lumea, nici dată dă rezultate tuturor. Nu este o dietă de la nutriţionist, că mă frustrez să mi se spună că aia n-am voie, aia n-ai voie. Este o dietă pe care mi-am creat-o singură”, îşi începe Oana Roman mărturisirea pe pagina sa de Instagram.

Ce este postul intermitent

Dieta se bazează pe două aspecte: mâncare puţină şi „intermitent fasting”, un program de masă ce presupune pauze de 12 ore între masa de seară şi cea de a doua zi.  „Am început să mănânc din ce în ce mai puţin, apoi am descoperit postul intermitent, care presupune să laşi o pauză de 12 ore între ultima masă de seară şi prima masă de a doua zi. Şi mie mi-a ieşit. Nu ştiu dacă e ok pentru toată lumea, dar eu aşa am făcut. Practic, de la masa de seară şi până a doua zi nu mănânc absolut nimic 12, chiar 14 ore. Doar beau apă, ceai şi cafea cu îndulcitor”, explică Oana Roman.

Meniul dintr-o zi

Prima masă a Oanei nu e niciodată mai devreme de ora 13. Constă doar într-o „gustare”: un covrig, sau o banană, un baton proteic, nişte biscuiţi cu cereale. „După-amiază am o masă consistentă. De fapt, singura masă consistentă pe care o iau într-o zi. Ea poate conţine orice, eu mănânc chiar orice, dar nu în cantităţi mari: o porţie de paste, sau 3 felii de pizza, o friptură sănătoasă cu o salată... orice, dar nu în cantităţi mari. Seara, pe la 20 - 21, mai mănânc ceva, având în vedere că eu mă culc foarte târziu: o bucată de friptură de vită, sau nişte iaurt, sau brânză cu smântână. Secretul constă în a mânca foarte puţin. Eu mănânc orice, dar puţin. Mi-e poftă de dulce, mănânc două pătrăţele de ciocolată, sau o cupă de îngheţată, o jumătate dintr-o prăjitură. Plus proceduri la salon, disciplină şi multă credinţă”, explică ea.

Sursă text şi foto: Click.ro