Ce crede Andreea Banica despre vaccinare. Si-a vaccinat sau nu copiii?

1 ce crede andreea banica despre vaccinuri jpg jpeg

Cunoscuta cantareata Andreea Banica (41 de ani), mama a doi copii, pe Sofia si pe Noah, a readus recent in discutie problema vaccinarii. Ce crede Andreea Banica despre vaccinare si daca si-a vaccinat sau nu copiii, am aflat de pe blogul sau.

In ultimii ani, vaccinarea celor mici este privita de multi sceptic, iar indoiala se adanceste cu cat informatiile pro si contra vaccinarii sunt nenumarate si tot mai complexe. Cu toate ca erau sanse mari, ca parinte, sa pice pe ganduri in privinta efectelor pozitive, iata ce crede Andreea Banica despre vaccinuri! In urma cu 2 ani, vedeta si-a exprimat public parerea despre aceasta metoda de imunizare, si a evitat sa tina cont de informatiile oferite inclusiv de publicatii straine care, eventual, pe langa declaratii de la asa-zisi specialisti, au oferit si rezultatele unor studii in domeniu. La o prima analiza, cele mai multe cercetari sunt de mici dimensiuni si doar sugereaza ca vaccinurile pot cauza probleme de sanatate celor mici, insa nu pot confirma acest lucru.

In tabara pro vaccinare s-a pozitionat si cantareata, care a tinut sa evidentieze acest lucru intr-o noua postare pe blogul sau.

Ce crede Andreea Banica despre vaccinare: „Informati-va!“

Astfel, in jurul datei de 12 noiembrie, cand este marcata Ziua Mondiala a Pneumoniei, Andreea a tinut sa scrie ca este ingrozita ca unii sugari si copii mici nu au facut vaccinul pneumococic. „Nici nu vreau sa imi imaginez si nici celui mai rau om de pe pamant nu i-as dori sa ii treaca copilul prin asa ceva“, a notat vedeta in spatiul virtual.

„Eu ma bazez mult pe parerea medicului. Avem un medic de familie in varsta, cu multa experienta, in care ne-am pus toata increderea. Si Noah, si Sofia si-au facut toate vaccinurile obligatorii si optionale, fara sa aiba vreo reactie sau vreo problema“, a continuat Andreea, intarind ideea legata de beneficiile oferite de vaccinuri.

Pe de alta parte, cantareata marturiseste ca a observat si ea ca microbii au devenit tot mai rezistenti si dificil de tratat cu antibiotic. Noah, baietelul de aproape 3 ani, a trecut deja prin raceli mai usoare, dar si mai serioase.

„Nu va lasati pacaliti“

Andreea recomanda tuturor interesati de subiectul vaccinuri sa se informeze mai bine: „Stati de vorba cu un medic bun, in care aveti incredere si care stie ce e mai bine pentru copil, dar mai ales cand vine vorba de imunizarea impotriva bolilor care pot fi prevenite“. Mai mult, aceasta opteaza pentru second opinion, metoda prin care ai siguranta unui diagnostic de inalta precizie, deci si a unui tratament mult mai eficient. „Sunati un medic, doi, trei si cereti raspunsurile de care aveti nevoie sa fiti linistiti“, recomanda cantareata.