Utilizari ale otetului alb! de care nu ai mai auzit pana acum

1 utilizari incredibile ale otetului alb nu ai mai auzit de ele pana acum zvpc jpg jpeg

Primul lucru la care te gandesti atunci cand auzi cuvantul "otet" este salata pe care ti-o vei prepara la masa de pranz. In acest condiment sanatos are o multime de alte utilizari si beneficii.

Otetul alb se afla in fiecare casa de sute de ani. Pe langa utilizarea sa in bucatarie, are proprietati care il fac excelent pentru sarcinile estetice si de curatare.

1. Ucide buruienile - Otetul alb este bun pentru exterminarea ierbii si buruienilor care distrug culturile. Aplica direct pe frunzele buruienilor.

2. Iti face parul matasos - Pentru par frumos, amesteca o parte otet alb cu doua parti de apa. Aplica pe par, lasa sa actioneze 10 minute, apoi clateste.

3. Neutralizeaza mirosul de tigara - Pune otet intr-un vas si aseaza-l in camera din care vrei sa scoti mirosul.

4. Iti ajuta oja sa ramana mai mult pe unghii - Inainte de a aplica primul strat de oja, inmoaie unghiile in jumatate de cana de otet alb, timp de 10 minute.

5. Iti face baia sa straluceasca de curatenie - Dilueaza o parte otet in doua parti apa si pune intr-o sticla cu pulverizator. Aplica pe zona care trebuie curatata.

6. Indeparteaza petele de pe podele si carpete - Pentru a indeparta petele de pe podea, mixeaza o cana de otet in doi litri de apa calda. Pentru covoare, aplica otetul pe zona cu pete si adauga putin detergent. Lasa sa se usuce, apoi freaca bine cu o perie.

7. Indeparteaza petele de transpiratie - Pune o cantitate generoasa de otet alb pe zonele afectate de pe haine, lasa actioneze 10 minute, apoi clateste.