Zmeura, ideală în dieta de slăbit

1 2 jpg jpeg

Una din plăcerile sezonului cald este avalanşa de fructe şi legume prezente pe piaţă şi posibilitatea diversificării alimentaţiei.

În privinţa substanţelor nutritive, zmeura este bogată în acid elagic, un compus ce ajută organismul să ţină cancerul al distanţă.

Trebuie să ştii totuşi că nu este indicat să îi dai să mănânce zmeură copilului tău dacă nu a împlinit încă un an, deoarece prezintă un risc alergen destul de ridicat.

Secretul tinereţii

Datorită faptului că are un conţinut bun de mangan, magneziu, calciu, potasiu, zinc, vitamine A, B1, B2, D, P, inclusiv C, acest fruct pare a fi secretul tinereţii veşnice. Plin de antioxidanţi foarte uşor de asimilat de organism uman şi un desert răcoros şi totodată gustos.

Uleiul din seminţe de zmeură este recomandat în cazul în care mergi la plajă, pentru că îţi oferă protecţie solară în mod natural.

Stimulează arderea grăsimilor

Tocmai conţinutul de fibre şi mangan recomandă consumul de zmeură atunci când vrei să ţii un regim. Fibrele încetinesc digestia şi prelungesc senzaţia de saţietate, în timp ce manganul ajută la menţinerea ratei metabolice la cote crescute pentru a facilita arderea grăsimilor. Săracă în zaharuri, este recomadat a fi consumată la discreţie. Poţi s-o congelezi pentru a te bucura de ea şi în anotimpul rece, cu precizarea că în momentul în care se va dezgheţa nu va mai fi la fel de consistentă, însă îşi va păstra gustul unic.

Află ce alte beneficii are zmeura AICI

Consolidează sistemului imunitar

Aportul său de vitamina C are rolul de a susţine sistemul imunitar la cote ridicate, astfel încât organismul tău să fie capabil să combată microorganismele nocive. La fel ca toate celelalte fructe de pădure, zmeura este o sursă de vitamine şi antioxidanţi de nepreţuit.

Flavonoidele şi fitochimicalele din zmeură constribuie substanţial la buna funcţionare a organismului tău, avaând grijă mai ales de tractul urinar.

Luteina este principala substanţă care te va ajuta să ai grijă de privira ta, dar totodată să diminueze riscul apariţiilor bolilor cardiovasculare. Ştiai că:

...antioxidanţii pe care-i conţine protejează sperma, ajută procesul de concepţie şi reduce riscul unui avort spontan?

...pigmenţii care îi dau culoarea stimulează producerea de colagen?

...consumul de zmeură poate preveni apariţia acneei?