Vrei să devii tătic? Ai grijă la alimentele pe care le consumi

1 2 jpg jpeg

Trei studii recente au evidenţiat cât de important este stilul de viaţă sănătos pentru momentul în care membrii cuplului doresc să devină părinţi.

În cadrul primului studiu, cercetătorii au analizat regimul alimentar a 188 de studenţi de la Şcoala de Sănătatate Publică Harvard. Ei au împărţit alimentele pe care le consumau în categorii precum: legume şi fructe, peşte, pizza, carne, snack-uri şi băuturi energizante.

După ce au efectuat mai multe analize, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că bărbaţii care au un regim alimentar sănătos şi practică şi exerciţii fizice au o calitate a spermei mai bună decât a celor care consumă şi alimente mai puţin sănătoase.

,,Stilul de viaţă sănătos este foarte important pentru cuplurile care vor să devină părinţi pe cale naturală”, a afirmat Audrey Gaskins, conducătoarea studiului.

Cercetătorii au mai arătat că alimentele care conţin grăsimi de tip trans, precum produsele fast-food, cele de patiserie sau snack-urile, se numărăr printre cele care afectează calitatea spermei.