Vrei o sănătate de fier? Iată ce trebuie să mănânci!

1 2 jpg jpeg

Nucile caju sunt înrudite atât cu fisticul cât şi cu fructele de mango. Mult mai dulci decât nucile româneşti sau migdalele,acestea sunt bogate în grăsimi bune şi sănătoase. Printre cele mai importante substanţe nutritive conţinute de nucile caju se regăsesc magneziul, fosforul, calciul, seleniul, zincul, cuprul, potasiul, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acidul folic, fierul, fibrele, proteinele şi grăsimile sănătoase Omega-3. Practic în acest mic deliciu ai tot ce îi trebuie organismului tău să fie sănătos.

Mănâncă-le în stare crudă

Consumate cu moderaţie şi în stare crudă la fel ca alunelele şi migdalele, acestea îţi furnizează tot ce e mai bun şi au grijă în acelaşi timp şi de silueta ta.

Mai ales că fibrele şi proteinele conţinute în combinaţie cu acizii graşi de omega 3 îţi vor menţine senzaţia de saţietate mai mult timp.

Triptofanul care se regăseşte într-o cantitate importantă în nucile caju, potrivit site-ului faithpanda.com este unul dintre cele mai bune tratamente naturale împotriva depresiei.

Acest aminoacid are o deosebită importanţă în funcţionalitatea organismului uman, şi cel mai important aspect este acela că ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului, a dezvoltării armonioase a copiilor şi te scapă de senzaţia de anxietate.

Află cum te poate ajuta nucile de caju să combaţi cancerul AICI

Sunt bune pentru inimă

Consumul moderat şi constant de nuci caju mai ales ajută la reducerea numărului de boli cardiace coronariene, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition.

Tocmai din acest motiv este recomandat mai ales persoanelor ce au probleme cardiac să consume o cantitate mică de nuci măcar de 3 ori pe săptămână. Însă atenţie, doar în stare crudă, nu prăjite sau sărate.

În felul acesta vor menţine nivelul colesterolului şi a trigliceridelor în parametri optimi.

Au grijă de silueta ta

2 jpg jpeg

Pentru că au foarte multe substanţe nutritve, nucile caju oferă rapid senzaţia de saţietate şi o menţin timp îndelungat. Consumate de 2 ori pe săptămână cercetătorii de la publicaţia „Obesity” au ajuns la concluzia că vor ţine şi kilogramele în frâu mai uşor faţă de persoanele care nu consumă deloc aceste nuci.

Mineralele sunt benefice şi vitale pentru masa ta osoasă, şi cum nucile caju le conţin din pln, iată un alt motiv favorabil pentru care să le introduci în alimentaţia ta. În plus caju conţine şi o parte de cupru, element vital pentru enzimele responsabile de procesul de combinare a colagenului cu elastanul. În felul acesta vei căpăta o flexibilitate mai mare a oaselor şi a încheieturilor.

Nici ochii nu sunt uitaţi de micile minuni ale naturii, şi asta datorăia zeaxantinei, unul dintre antioxidanţii indicaţi în combaterea degenerescenţei maculare, afecţiune ce apare o data cu vârsta şi poate duce la pierderea vederii.