Vrei mai multă energie? Cura de detoxificare te poate ajuta!

1 2 jpg jpeg

E benefică o cură anuală de detoxificare

Toxinele acumulate în corp au un efect dezastruos asupra ficatului şi nu numai. Aşa apar oboseala, lipsa de energie, starea de apatie şi nivelul scăzut de concentrare. Dulciurile consumate în exces cresc nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele rezultate în urma consumului mare de zahăr se duc piele. Este una din cauzele care duc la aparilia acneei şi a tenului tern.

Cura de detoxifiere stimulează funcţia ficatului, a splinei şi bilei, şi oferă mai mult timp pentru digerarea alimentelor.

Specialiştii spun că este nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an. Chiar şi de mâine este un moment bun să profiţi de această perioadă pentru a-ţi îmbunătăţi starea generală de sănătate.

Renunţă la carnea roşie, dulciuri şi paste

În fiecare zi, pe stomacul gol, bea un pahar de apă în care ai stors puţină zeamă de lămâie. Vei resimţi imediat efectul tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv.

Ia apoi micul dejun, care trebuie să fie uşor, nu bogat în grăsimi. De exemplu, poţi mânca iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert.

Pe parcursul zilei include cât mai multe fructe şi legume colorate, bogate în fibre şi antioxidanţi, cum sunt ceapa, morcovii, castraveţii. În felul acesta înlocuieşti alimentele care stresează ficatul, ca de exemplu carnea roşie sau pastele făinoase, şi îţi păstrezi totuşi energia.

În timpul curei, evită cafeaua!

În fiecare zi, bea 2 litri de lichide, ceai de rooibos, ceai verde sau de mentă, salvie, tei, echinacea, urzică, trifoi roşu. Detoxifiante sunt şi sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere.

Pentru a obţine o dietă personalizată, mergi la un medic nutriţionist. Specialistul îţi poate recomanda şi suplimente alimentare, necesare completării carenţelor alimentare sau pentru reducerea apetitului.