Vitamine şi minerale bune pentru piele

1 2 jpg jpeg

Obiceiurile culinare ca excesul de alimente de tip fast food, de cafea sau de dulciuri te aduc în situaţia de a pierde vitamine şi minerale valoroase pentru menţinerea sănătăţii întregului corp, îndeosebi a pielii.

Vitamina D, sintetizată de piele

În cantitate mică, vitamina D procurată prin expunere solară este benefică pielii. De altfel, acest tip de vitamină este sintetizată la nivelul pieli. În plus, o poţi procura din ouă, lapte, peşte, precum sardinele, codul şi somonul.

Carenţa de vitamina C este anunţată de pielea uscată

Pielea uscată este un semn că ai nevoie de mai multă vitamina C, un bun antioxidant care ajută şi la producerea colagenului. Acesta din urmă este o substanţă necesară menţinerii fermităţii pielii şi combaterii ridurilor. Pentru a-ţi asigura necesarul zilnic de vitamina C, mănâncă broccoli, citrice, varză, căpşuni.

Vitaminele A şi E, esenţiale pentru ten

Sănătatea pielii depinde de vitaminele E şi A. Când ai carenţă de vitamina A, pielea este prima care suferă. Vei observa că e mai aspră decât în mod obişnuit.

Pentru a fi absorbită mai bine de organism, vitamina A are nevoie de Vitamina E, la fel de necesară şi ea pentru refacerea pielii, acţionând ca antioxidant. Nu vei duce lipsă de ambele dacă vei mânca mai des seminţe, fructe de pădure, legume de culoare portocalie, ficat de pasăre, salată verde, verdeţuri, măsline, migdale.

Citeşte şi: Suplimentele cu zinc întăresc sistemul imunitar

Zincul „şterge” acneea de pe faţă

Când nu mai scapi de neplăcerile provocate de acnee, asigură-te că nu-ţi lipseşte zincul. Îl poţi lua din mazăre, susan, carne de curcan şi de miel, seminţe de dovleac, caju, fructe de mare.