Vitamina vitală pentru femei

1 2 jpg jpeg

Vitamina D este recunoscută pentru calităţile sale în ceea ce priveşte sănătatea osoasă şi mai ales în prevenirea osteoporozei, însă ceea ce nu se spune este faptul că pentru ca această vitamină să se fixeze corespunzător în organism este nevoie şi de un aport semnificativ de vitamina K2.

Vitamina K2 previne ridurile

Potrivit unui studiu făcut de Current Pharmaceutical Design, savanţii au strâns dovezi despre faptul că vitamina K2 poate spori sănătatea oaselor şi reduce riscul de apariţie a osteoporozei şi asta datorită faptului că vitamina K2 poate stimula formarea oaselor şi suprima fracturarea bruscă a acestora datorate de înaintarea în vârstă.

Sănătatea orală are nevoie de surse de vitamina K2 din alimentaţia ta pentru a preveni formarea cariilor.

Un deficit al acestei vitamine în organism poate duce la formarea cheagurilor de sânge şi asta din cauza depunerilor de calciu pe vene şi artere. Un organism cu deficienţe nutriţionale nu poate combate acest fenomen, astfel vitamina K2 poate preveni această problemă ce se încadrează în categoria bolilor cardiovasculare.

Află cum te ajută broccoli să previi cancerul de sân AICI

Poate ajuta în tratarea cancerului

Un studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Oncologie arată faptul că cercetări preliminare indică faptul că vitamina K2 ar putea fi utilă în tratarea anumitor forme de cancer, mai ales pentru că ar putea ajuta la eliminarea celulelor canceroase pulmonare.

Deşi această vitamină este considerată a fi sigură şi bună de folosit, se pare că ingerarea unei cantităţi foarte mari ar putea afecta mai ales femeile însărcinate sau cele care alăptează, pacienţii cu boli renale sau cu probleme în ceea ce primeşte timpii de coagulare sangvini.

Vitamina K2 poate interacţiona cu alte suplimente alimentare precum coenzima Q10 sau vitamina E. Este necesară admnistrarea sa sub indicaţiile unui medic specialist.

Din ce îţi poţi procura vitamina K2

Cea mai bună modalitate de a-i furniza corpului vitamine este alimentaţia. Astfel, poţi să regăseşti surse ale vitaminei K2 în gălbenuşul de ou, ficat, anumite tipuri de brânză.

Dacă te gândeşti la numărul de calorii află că această vitamină se regăseşte şi în alimente sărace în calorii cum ar fi în napi fierţi, spanac fiert, varza de Bruxelles, broccoli, pătrunjel proaspăt.

Aceste legume nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta zilnică. Cu cât este mai variata dieta ta cu atât mai uşor îi va fi organismului să asimileze ce are nevoie.