VIDEO: Profită de fructele de sezon!

1 2 jpg jpeg

Cireşele te ajută să dormi bine

Sursă de vitamine (A şi C), cireşele uşurează digestia şi previn apariţia bolilor de inimă datorită conţinutului de antioxidanţi.

Consumat dimineaţa, sucul de cireşe preparat în casă te va ajuta să-ţi revii mai repede după efortul fizic. Seara, cireşele sunt o bună sursă de melatonină, substanţă care ajută la îmbunătăţirea ritmului cardiac şi la instalarea somnului.

Datorită conţinutului ridicat de apă (aproximativ 90%), cireşele îţi sunt de un real folos dacă eşti la cură de slăbire.

Dulci sau amare, cireşele trebuie consumate rapid, pentru a li se conserva savoarea şi vitaminele. Deoarece nu ne putem bucura de ele decât câteva săptămâni pe an, le putem congela pentru mai târziu.

Îngheţată cu cireşe

Poţi înlocui îngheţata cumpărată din magazin cu cea pe care o poţi prepara în casă, mai uşor, doar cu cireşe, iaurt şi miere.

Amestecă-le în blender şi ţine îngheţata la congelator între patru şi şase ore. Din oră în oră, poţi mesteca în bol, pentru a nu se forma acele de gheaţă.

Căpşunile fortifică organismul

Gustoase şi hrănitoare, căpşunile sunt o importantă sursă de vitamine (A şi C) şi de săruri minerale.

Consumate simple sau în combinaţie cu alte fructe, căpşunile îţi fortifică organismul. De preferat este să cumperi o cantitate mai mică de căpşuni, deoarece nu rezistă la frigider decât două-trei zile, pierzându-şi din savoare şi din calităţile nutritive.

De asemenea, nu este indicat să congelezi fructele, dacă ai o cantitate mai mare. Le poţi prepara sub formă de spumă sau de dulceaţă.

Căpşunile sunt binevenite în cura de slăbire, pentru că au puţine calorii, însă trebuie să fie evitate de persoanele alergice, deoarece pot produce urticarie. Căpşuni cu ciocolată

Topeşte o ciocolată la bain-marie, mestecând continuu timp de 5 minute. Căpşunile le poţi trece prin ciocolată, după care le aşezi pe o hârtie cerată, pentru 15 minute. Deasupra poţi presăra fistic (după preferinţă).

Fragii, remediu antianemie

Sunt printre cele mai timpurii fructe de pădure, care apar încă din luna mai. Parfumaţi, fragii sunt bogaţi în fier, de aceea sunt de ajutor când vine vorba despre tratarea anemiei, a afecţiunilor biliare şi renale, cât şi a reumatismului şi a gutei.

Cu ajutorul delicioaselor fructe de culoare roşie, se poate ţine şi o cură de detoxifiere a organismului.

Poţi consuma 150-300 de grame de fragi, la interval de patru ore după mesele din timpul zilei. Cura cu fragi o poţi ţine timp de 7-10 zile.

Este un desert pe care îl poţi prepara uşor şi rapid. Baţi spumă albuşul de la două ouă, după care adaugi 200 de grame de zahăr şi un pliculeţ de zahăr vanilat.

Separat pisezi 200 de grame de fragi şi îi adaugi peste spumă. Amestecul îl pui la congelator timp de 1-2 ore.

Vişinele, bune pentru cardiaci

Acrişoare şi aromate, vişinele au un conţinut bogat în vitamine (A, B1, B2, B9, C, E), dar şi în minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu).

Vişinele ajută la scăderea colesterolului „rău” şi le poţi consuma fără probleme şi dacă ţii cură de slăbire. În plus, au efect antiinflamator şi analgezic şi pot diminua riscul apariţiei diabetului.

Datorită cantităţii de potasiu, vişinele sunt recomandate cardiacilor, deoarece pot ajuta la stabilizarea ritmului cardiac.

Griş cu vişine

Un desert care va fi întotdeauna pe gustul fiecăruia dintre noi este şi grişul cald cu vişine.

Prepari budinca de griş (1 litru de lapte, 300 de grame de griş, 2 ouă, zahăr tos şi vanilat), după care adaugi deasupra vişine fără sâmburi, din compot sau din dulceaţă.

INFO: Căpşunile au efect hipotensor, fiind indicate în hipertensiunea arterială.