VIDEO: Alimente care ajută la reducerea colesterolului ,,rău”

1 2 jpg jpeg

Ovăzul

Fulgi de ovăz la micul dejun? Nu numai că aduc beneficii din punct de vedere digestiv, ovăzul este unul dintre alimentele care ajută la reducerea nivelului colestrolului.

Două porţii de ovăz consumate zilnic pot reduce cu 5,3% nivelul colesterolului în doar şase săptămâni. Ovăzul conţine o fibră ce poartă numele de beta-glucan, care ajută la scăderea concentraţiiei colesterolului sanguin (LDL).

Vinul roşu

Iată un alt motiv ca să ciocneşti un pahar cu vin! Strugurii roşii din care se produce vinul au un rol important în scăderea colestrolului. Două pahare de vin roşu pe săptămână aduc beneficii inimii şi pot mări nivelul colesterolului ,,bun”.

Somonul

Bogat în acizi graşi Omega 3, somonul ajută la menţinerea sănătăţii inimii, previne apariţia atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale. Introdus în alimentaţie, somonul dar şi alte feluri de peşte mai gras (sardine, hering) ajută la reducerea colsterolului ,,rău” cu 4%. Ciocolata neagră

Câteva cubuleţe de ciocolată neagră sunt un bun aliat împotriva colestrolului ,,rău”. Conform unui studiu realizat în Spania în 2010, antioxidanţii din ciocolata neagră ajută la prevenirea ruperii vaselor de sânge din ficat.

Mai mult, oamenii de ştiinţă sunt de părere că 100 de grame de ciocolată neagră pe zi reduc riscul afecţiunilor cardiace cu 21%.