Varza tratează ulcerul

1 2 jpg jpeg

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Sucul de

este indicat în tratamentul ulcerului pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

Varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi vitaminei K, care ajută la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv cele din creier.

Se face un decoct concentrat din 5 foi de varză şi un litru de apă. Se fierbe timp de 40 de minute după care îndulceşti cu miere şi bei de 2 ori pe zi.

Bea timp de 3 zile la rând, pe stomacul gol, câte 30 ml de suc de varză, extras din frunze, după ce acestea au fost fierte. Tratamentul se repetă timp de 3 luni.

Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Foile de varză se zdrobesc pe o planşetă de lemn şi apoi se pun direct pe locul afectat, unde vor fi înfăşurate cu un tifon subţire, aşa încât să nu cadă. În general, o aplicaţie externă cu varză se face 2-4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se usuce la aer.

În fiecare dimineaţă, timp de 5 minute, şterge tenul cu un tampon bine înmuiat în suc de varză. Aceasta are un excelent efect de curăţare a pielii, previne tulburările de pigmentare şi dă un plus de strălucire tenului.

De asemenea, sucul de varză conţine substanţe care îmbunătăţeşte irigarea cu sânge a pielii şi are efect de curăţare profundă a tenului. Tot ce trebuie să faci este să pui comprese cu suc proaspăt de varză pe faţă şi să ţii timp de 15 minute. Lasă tenul să se usuce în mod natural la aer, iar la final aplică o cremă hidratantă.