Varza reglează tensiunea arterială

1 2 jpg jpeg

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Consumul de varză de trei ori pe săptămână contribuie la completarea necesarului de vitamine şi de minerale în cazul bolnavilor de anemie. În cazul vârstnicilor, varza este revigorantă şi combate procesul de îmbătrânire prematură.

Consumul de varză este indicat şi femeilor însărcinate, datorită acidului folic. Studiile au demonstrat că lipsa acestui acid din alimentaţie în timpul sarcinii duce la naşterea copiilor cu probleme neurologice.

Conţinutul bogat de fibre din varză ajută la protecţia tractului digestiv, stimulând evacuarea completă a resturilor din colon. În acest fel, se previn episoadele de constipaţie şi alte probleme legate de digestie.

Varza este o sursă de beta caroten, antioxidant benefic sănătăţii ochilor, care poate preveni instalarea degenerării maculare sau a cataractei, afecţiuni specifice înaintării în vârstă.

Conţinutul de potasiu din varză conduce la reglarea presiunii arteriale, pentru diminuarea riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Potasiul este un bun vasodilatator, care relaxează vasele sanguine şi ajută fluxul sanguin să circule mai bine.

Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Varza este o alegere excelentă dacă eşti la dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă.

în lume există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune şi culoare? Cea mai cunoscută şi consumată este varza de culoare verde deschis, care poate fi găsită la orice supermarket sau piaţă.