Varza de Bruxelles, porţia ta de sănătate

2 jpg jpeg

Dacă ştii cum să combini alimentele corespunzător, te vei bucura nu doar de o sănătate de fier ci şi de o siluetă de invidiat. Astfel că, trebuie să profiţia cum de legumele de sezon printre care şi varza, să le introduci în alimentaţia ta şi să beneficiezi de toţi nutrimenţii esenţiali ce ţi-i furnizează. Fitonutrimenţii din varza de Bruxelles ajută la intensificarea activităţii sistemului imunitar pentru a te proteja împotriva anumitor afectiuni,mai ales la nivelul vezicii urinare printre care şi cancerul.

Studiile făcute pe baza substanţelor active ce se regăsesc în varza de Bruxelles au scos la iveală că sulforafanul, ajută la detoxifierea organismului, ajutând la eliminarea substanţelor cancerigene mult mai repede.

O dietă în care predomină varza de Bruxelles are un impact pozitiv asupra leziunilor ADN-ului, în felul acesta obţinându-se o reducere a riscului cancerului.

De aceleaşi calităţi se bucură şi varza clasică, conopida şi chiar şi broccolli, toate aceste legume influenţând în mod pozitiv buna activitate a plămânilor, a colonului şi mai ales a ovarelor.

Află ce afecţiuni poate trata varza roşie AICI

Sursă bună de vitamina C

Acest aliment verde se bucură din plin de o cantitate semnificativă de vitamina C, unul dintre cei mai de seamă antioxidanţi ai organismului care întăreşte sistemul imunitar şi ajută la sporirea producţiei natrale de colagen a pielii.

Un studiu făcut pe baza acestei afirmaţii în Londra a scos la iveală faptul că toate persoanele care au un conţinut ridicat de vitamina C în organism sunt mai ferite de a dezvolta anumite afecţiuni pe tot parcursul anului.

Pe lângă vitamina C, în varza de Bruxelles se regăseşte o doză bună de vitamina A dar şi de beta-caroten, aceste vitamine protejându-te de anumite infecţii şi boli ale pielii, ajutând-o în acelaşi timp să fie mult mai elastică şi mai luminoasă.

Aliatul sistemului digestiv

Pe lângă vitamine, îţi oferă o doză bună de fibre, atât solubile cât şi insolubile, destul de saţioase care menţin colonul sănătos şi contribuie la o digestie eficientă.

Te va proteja de bolile diverticulare şi de apariţia cancerului de colon.

Este indicată a fi consumată mai ales de către femeile însărcinate deoarece acidul folic din componenţa sa ajută la dividizarea celulelor fătului şi îl protejează de anumite anomalii mai ales la nivelul tubului neural.

Ţine cont de faptul că lipsa acidului folic din organism face parte din cele mai des întâlnite carenţe vitaminice din lume.

Ţine la distanţă afecţiunile cardiovasculare

Una dintre cele mai sănătoase legume cu multiple beneficii pentru organismul tău ce se răsfrând şi asupra sistemului acrdiovascular.

Cercetătorii de la Universitatea din Hawai afirmă despre varza de Bruxelles că este benefică şi pentru a menţine colesterolul în cantităţi normale în organism, în felul acesta protejând vasele de sânge.

În plus, nivelul crescut de vitamine C îţi va oferi protecţie şi împotriva formării osteoartritei.