Utilizări inedite ale drojdiei de bere

1 2 jpg jpeg

Pentru prevenirea carenţelor de vitamine Nu te vei confrunta cu lipsa de vitaminesau de minerale dacă iei în fiecare zi măcar o linguriţă de drojdie de bere proaspătă în amestec cu 2 linguriţe de miere. Îţi aduce un plus de vitamine D, E şi din complexul B, dar şi antioxidanţi. Sub formă de mască, pentru tenul gras sau uscat Tratamentele cu drojdie de bere pe care le faci în casă te pot ajuta să scapi de problema unui ten uscat sau, din contră, prea gras.

Pentru pielea grasă a feţei ajută o mască făcută dintr-o lingură de drojdie uscată, una de iaurt şi una de smântână. Amestecă-le şi întinde masca pe faţă o jumătate de oră, apoi curăţă cu apă caldă.

Pentru tenul uscat, este indicat un tratament săptămânal din 3 ingrediente: 2 linguri de drojdie uscată, 1 lingură de miere şi iaurt cât este nevoie pentru a obţine o pastă. Aplic-o pe tenul curat şi las-o 20 de minute. După aceea, îndepărteaz-o cu apă.

Citeşte şi: De ce e bine să urmezi o cură cu drojdie de bere

Dintr-o linguriţă de drojdie de bere proaspătă, o lingură de lapte rece şi puţin ceai de muşeţel faci o pastă pe care o aplici pe faţă, pe zonele cu pete sau acnee.

Ţii pasta aceasta 20 de minute, apoi o cureţi. Pentru a avea rezultate bune, repetă procedura la fiecare 7 zile, de-a lungul unei luni. După 30 de zile, continuă să faci tratamentul natural cu drojdie de bere la fiecare 14 zilei.

Sursă foto: 123RF