Usturoiul, medicament natural pentru zeci de boli

1 2 jpg jpeg

Luptă cu răceala şi gripa

Usturoiul stimulează sistemul imunitar şi luptă cu gripa şi răceala. Încă de la primele simptome ale răcelii, taie un căţel de usturoi crud în mai multe bucăţi şi mănâncă-l. În cazul gripei, este indicat să pui 1 cataplasmă cu usturoi pe tălpi. Ai nevoie de 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt, pe care îi amesteci cu puţin ulei. Aplică soluţia pe tălpi şi las-o peste noapte. Ceaiul de cimbru cu usturoi, de asemenea, este benefic, în caz de tuse. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de cimbru amestecat cu 1 căţel de usturoi. Se bea cel puţin 1 dată pe zi şi se îndulceşte cu miere.

Util în probleme digestive

Usturoiul ajută la combaterea afecţiunilor digestive precum digestia grea şi constipaţia. Pentru a alunga tulburările digestive, taie 1 căţel de usturoi în bucăţi mici şi mănâncă-l încet, cu un pic de apă.

Atenţie!

Usturoiul trebuie consumat proaspăt şi nu trebuie să depăşeşti doza zilnică recomandată, care este de 2-5 grame sau 1-2 căţei.

Leac pentru negi şi bătături

Cataplasmele cu usturoi tocat, puse seara şi păstrate până dimineaţa, combat negii şi bătăturile. Aplică leacul 15 zile la rând.

Ajută la buna funcţionare a ficatului

Tratamentul cu miere şi usturoi te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea ficatului. Pentru a prepara remediul, ai nevoie de 1 borcan de sticlă, 1 căpăţână de usturoi şi miere, pentru a umple vasul de sticlă. Curăţă usturoiul, apoi adaugă-l în borcan. Deasupra toarnă mierea, acoperind în totalitate usturoiul. Închide recipientul şi lasă-l să stea 1 săptămână. Ia câte 1 lingură pe zi.

Citeşte şi: Leacuri cu usturoi pentru regenerarea ficatului

Regenerează părul

Usturoiul previne căderea părului, întăreşte rădăcina şi regenerează firele. Amestecă 1 lingură de ulei de ricin cu 1 gălbenuş de ou, 1 linguriţă de miere şi 1 lingură de usturoi pisat. Aplică pe păr amestecul obţinut şi ţine-l jumătate de oră, capul fiind acoperit cu un prosop. Spală apoi părul bine, chiar de mai multe ori, pentru a se duce mirosul. Poţi repeta tratamentul 1 dată pe săptămână.

Alină durerile de reumatism

Durerile reumatice, articulare sau de spate, pot fi tratate cu usturoi. Pisează usturoiul şi aplică-l pe locul dureros. Pune deasupra câteva frunze de pelin proaspăt şi pansează. Lasă peste noapte, iar dimineaţa înlătură şi spală.

Te ajută să renunţi la fumat

Dacă vrei să te laşi de fumat, usturoiul este o soluţie bună. Înainte de micul dejun, înghite 2 căţei de usturoi pe stomacul gol, alţi 2 cu suc de lămâie înainte de prânz, şi încă 2 înainte de cină.

Remediu contra viermilor intestinali

Paraziţii intestinali apar atât la copii, cât şi la adulţi. Aceştia ajung în sistemul digestiv prin intermediul alimentelor contaminate, a legumelor şi fructelor nespălate, precum şi prin contactul cu animalele. Curăţă 3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert, într-un pahar cu lapte. Se dă în clocot de 2-3 ori. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Tratamentul durează cel puţin 2 săptămâni.

Calmant pentru durerile de dinţi

Usturoiul este un remediu eficient împotriva durerilor de dinţi. Pentru calmarea acestora, pisează un căţel de usturoi, adaugă puţină sare, apoi aplică compoziţia obţinută pe dintele care te doare. De asemenea, pentru o dantură puternică şi sănătoasă, mestecă zilnic, de preferat dimineaţa, câteva bucăţi de usturoi proaspăt.

Usturoiul vine la pachet cu o serie de precauţii şi contraindicaţii. Acesta se va administra cu prudenţă în cazul persoanelor care au arsuri la stomac, cu afecţiuni tiroidiene, precum şi în cazul celor care prezintă sensibilitate gastrică. Mamele care alăptează nu trebuie să mănânce usturoi, pentru că gustul se poate transmite şi în lapte.