Un smoothie nutritiv care te scapă de acnee

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă astăzi ai la îndemână un adevărat arsenal de metode şi produse destinate îngrijirii tenului şi corectării imperfecţiunilor, acneea este una dintre cele mai mari bătăi de cap.

Printre motivele ce contribuie la apariţia acneei se pot enumera nopţile nedormite, alimentaţia necorespunzătoare, stresul, dezechilibrele mai ales cele hormonale cât şi ruperea comedoamelor în ideea de a scăpa de ele.

Una dintre cele mai bune modalităţi prin care să îţi susţii buna funcţionare a organismului tău şi să contribui fizic la bunăstarea corpului este să ai grijă de alimentaţia ta. Furnizând cei mai buni nutrimenţi, pielea ta va căpăta în timp un aspect mult mai luminos, elastic şi tânăr.

Potrivit specialiştilor de la Mind Body Green, tot ce înseamnă aliment procesat reprezintă un minus adus tenului frumos şi curat.

Astfel că, alimentaţia ta ar trebui să conţină cât mai multe legume cu frunze verzi, deoarece acestea conţin fitonutrienţi benefici în curăţarea sistemului digestiv şi care favorizează eliminarea toxinelor.

Coriandru te scapă de metalele grele

Unul dintre cele mai bune remedii ale naturii ce combate inflamaţiile prezente în organism cu succes şi în plus te ajută să elimini metaşe grele mai ales mercurul, plumbul, substanţe ce pot şi introduse în organismul tău prin intermediul apei, fructelor sau legumelor. Poţi să îl adaugi la prepararea diferitelor sortimente de mâncare sau în smoothie-uri, beneficiile consumului de coriandru se vor observa inclusiv la nivelul tenului.

Mango, sursă de vitamine

2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că este extrem de delicios, plin de vitamine în special vitamina A şi C, consumul de mango este ideal mai ales pentru stimularea secreţie de colagen din piele. Consumând mango cu regularitate te vei bucura timp îndelungat de o piele fină, curată şi luminoasă.

Cel mai bun condiment la care poţi să apelezi rămâne fără doar şi poate turmericul, şi asta mai ales datorită efectului său antiinflamator.

Ghimbirul menţine sănătatea intestinală

Atât ghimbirul cât şi untul de cocos nu ar trebui să lipsească din alimentaţia sănătoasă. Ambele îţi oferă un efect antibacterian, antiviral şi poţi să le consumi alături de o gamă largă de produse.

Pielea ta are nevoie de hidratare, de vitamine, de minerale şi de odihnă. Tot corpul tău are nevoie de acest tratament, însă la nivelul tenului nerespectarea acestei scheme se pot vedea mult mai repede.

Ce conţine smoothie-ul antiacneic

Aşa cum ai citit mai sus, alimentaţia joacă un rol esenţial şi să ai grijă de sănătatea ta nu este deloc greu.

Pentru smoothie-ul nutritiv ai nevoie de un blender în care să adaugi un pahar de apă şi apoi pe rând o ceaşcă ( o măsură) de verdeţuri (poţi să alegi în funcţie de preferinţă spanac, salată) o jumătate de măsură de coriandru proaspăt de preferat, o banană mică, o jumătate de măsură de mango, 2 linguriţe de ulei de cocos, 1 linguriţă de pudră de colagen, 2-3 centimetri de ghimbir ras.

Amestecă-le bine şi apoi consumă-l fie la micul dejun, fie la prânz sau între mese.