Uite care sunt beneficiile mujdeiului de usturoi

1 2 jpg jpeg

În bucătăria românească mujdeiul este la loc de cinste atunci când mergi la un grătar. Chiar dacă unele persoane îl cam evită datorită mirosului deranjant ce rămâne în cavitatea orală după ce l-au consumat, el este extrem de benefic sănătăţii tale.

Cel mai bun remediul pentru o imunitate puternică

În cazul în care te confrunţi cu probleme legate de imunitate apelează cu încredere la usturoi. Ai nevoie de 7 căţei de usturoi bine tocaţi, un vârf de sare, o lingură de ulei de măsline şi un sfert de lămâie pe care să o storci bine de zeamă. Astfel, uleiul de măsline va face ca organismul tău să tolereze mai bine componentele din acest remediu şi va acţiona asupra colesterolului rău din sânge. Nu trebuie să uiţi că măslinele sunt recomandate şi în caz de litiază biliară.

Consumul mujdeiului de usturoi mai este recomandat şi în desfundarea căilor nazale şi tratarea răcelilor. Compresele cu usturoi pisat contribuie la reducerea febrei şi a tusei.

Atunci când pisezi usturoiul asigură-te că foloseşti ustensile de lemn şi nu din metal, deoarece la contactul cu metalul acesta va prinde un gust neplăcut şi îşi va pierde din proprietăţi.

Află cum îţi poţi regenera ficatul cu ajutorul usturoiului AICI

Usturoiul ajută în lupta cu radicalii liberi

Usturoiul este recomandat în curele de slăbire datorită conţinutului redus de calorii şi a nutrimenţilor care oferă senzaţia de saturare.

Conţine alicină un component esenţial în lupta cu radicalii liberi care pătrund în organism prin sistemul digestiv.

Trebuie să ţii cont şi de faptul că doar 30 de grame de usturoi conţin 23% din necesarul zilnic de mangan, 17% din necesarul zilnic de vitamina B6, 15% din necesarul zilnic de vitmaina C şi 6% din necesarul zilnic de seleniu. Este bogat în fibre, calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier şi vitamina B1.

Citeşte şi: Tratamente naturiste pe bază de usturoi

Previne bolile arteriale

Usturoiul este adesea considerat ca aliment mai ales datorită capacităţii lui de a combate hipertensiunea. Unii doctori sunt de părere că acest produs dilată arterele, scăzând astfel presiunea sangvină. Unde mai pui şi faptul că nu are efecte secundare, în aproape toate cazurile testate alungă stările de slăbiciune, ameţilile, durerile de cap, ţiuiturile de cap şi durerile de piept.

Sucul de usturoi calmează mâncărimile şi erupţiile apărute în urma ciupiturilor de insecte şi are un efect pozitiv împotriva căderii părului, dacă masezi delicat scalpul cu un căţel de usturoi amestecat cu ulei de măsline.

Dacă te confrunţi cu coşuri poţi să freci zona afectată cu un căţel de usturoi tăiat, acesta va elimina bacteriile şi va grăbi vindecarea acestora.