Turmericul menţine sănătatea creierului

1 2 jpg jpeg

Turmericul sau curcuma cum mai este cunoscut în bucătăria sud-asiatică a devenit popular pretutindeni în lume datorită proprietăţilor sale de întărire a sănătăţii. Efectele sale vindecătoare ajută la regenerarea ficatului şi a creierului.

Previne cancerul

Folosit de secole pentru tratarea bolilor hepatice, datorită efectelor sale antiinflamatoare şi antioxidante puternice, turmericul ajută la reducerea leziunilor hepatice datorate cirozei, supradozei de fier, etanolului, încărcării cu toxine şi bolilor hepatice (precum colestaza).

Curcumina este ingredientul activ care ajută la scăderea cancerului hepatic reducând efectele dăunătoare ale carcinogenilor umani asupra ficatului.

Citeşte şi: Ce legumă te fereşte de cancerul hepatic

Numit şi „şofranul indian” din cauza culorii sale puternice, folosit la colorarea muştarului, un condiment scump cu un gust unic o combinaţie între portocală şi ghimbir pe care îl poţi folosi cu mare succes în prepararea bucatelor.

Alungă depresia

Recentele studii făcute cu referire la calităţile acestui condiment au arătat că turmericul îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Turmericul inhibă cu până la 40% formarea plăcilor de proteine beta-amiloide, principala cauză a îmbolnăvirii de Alzheimer.

Proprietăţile sale antiinflamatoare sunt de folos în gestionarea bolii Alzheimer, fiind de un real ajutor în tratamentul depresiei.

Ca şi antioxidant, curcumina conţinută de turmeric este capabilă să neutralizeze radicalii liberi care creează probleme celulelor sănătoase cât şi membranei lor. Acest lucru o face să fie extrem de benefică în boli precum artrita în care caz radicalii liberi sunt responsabili de dureroasele inflamaţii ale articulaţiilor.

Redobândeşte-ţi imunitatea!

Despre curcumină se cunoaşte faptul că poate cauza o creştere măsurabilă a nivelului unei proteine numită Peptida Antimicrobiană Catelicidina (CAMP) care este o componentă importantă a sistemului nostru imunitar, cunoscută pentru rolul său în prevenirea infecţiilor. Aceasta identifică agenţii patogeni (bacterii, viruşi, fungi etc.) şi ajută la îndepărtarea acestora.