Tu ştii ce beneficii au căpşunile albe?

1 2 jpg jpeg

Căpşunile albe sunt fructele unice care se aseamănă la gust cu ananasul. Conţin nutrimenţi precum antioxidanţi, vitamina C, fier, magneziu şi calciu.

Sărace în calorii, colesterol, sodiu şi grăsimi, bogate în fibre solubile, seminţele lor fiind o sursă importantă de fibre insolubile.

Îţi furnizează energia necesară

Din cauza faptului că aceste fructe conţin carbohidraţi dacă le vei consuma, îţi vor creşte nivelul energiei.

Pe lângă acest aspect datorită antioxidanţilor conţinuţi şi a vitaminei C îmbunătăţesc sistemul tău imunitar. Consumându-le cu regularitate te vor ajuta să previi răceala şi să o tratezi mai uşor.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul căpşunelor AICI

Sunt benefice şi femeilor gravide

Acidul folic pe care îl conţin sunt de un real folos în sarcină deoarece ajută fătul să se dezvolte cum trebuie. Previn apariţia unor probleme ale fătului, dintre care amintim malformaţiile congenitale.

Sunt un desert ideal în cazul în care îţi este poftă de ceva dulce şi sănătos.

2 jpg jpeg

Un bun digestiv

Fibrele pe care le conţin le plasează în topul digestivelor naturale. În plus faţă de alte fructe ajută considerabil la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Practic sunt un aliat pentru sănătatea inimii tale, te ajută să potoleşti foamea şi să îţi ţii greutatea sub control.

Menţin sănătatea oaselor

Căpşunele albe reprezintă o sursă importantă de vitamina A, necesară pentru menţinerea sănătăţii oaselor cât şi a dinţilor. Mai au avantajul că le poţi consuma sub diferite variante, ori te bucuri de ele în stare naturală, ori poţi să le combini cu alte fructe într-un smoothie.

Indiferent de modalitatea aleasă pentru a le consuma, îţi vor furniza o doză de energie şi sănătate ce se va menţine pe tot parcursul zilei.

Consumă cât mai des cu putinţă toate legumele şi fructele de sezon şi nu uita să le depozitezi şi în congelator pentru la iarnă.

Evită pe cât posibil să consumi căpşunile indiferent de culoare în combinaţie cu zahărul. În felul acesta beneficiile pe care ar putea să ţi le furnizeze se vor reduce considerabil. Nici frişca nu este o alegere bună.