Trucuri să slăbeşti cu ceai verde

1 2 jpg jpeg

Vara pentru a te răcori se recomandă să îl bei cald şi cu puţină lămâie, însă tu îl poţi bea cum doreşti. Totuşi dacă vrei să slăbeşti nu adăuga zahăr în el.

Se prepară diferit de alte ceaiuri

Specialiştii explică faptul că apa fiartă anulează efectul catechinelor (compuşi antioxidanţi) din ceaiul verde, notează healthywomen.org. Uite cum trebuie să procedezi pentru a nu-şi pierde din proprietăţi ceaiul verde:

- după ce a fiert apa, las-o să se răcorească timp de 10 minute,

- toarnă apoi lichidul peste frunzele de ceai verde,

- lasă la infuzat, acoperit, aproximativ 1 minut.

După aceea poţi răci şi consuma ceaiul.

Ştiai că...

...o cană de ceai Matcha are numărul de antioxidanţi egal cu 10 căni de ceai verde, spun cei de la matchasource.com?

Cât poţi slăbi bând această infuzie

Oamenii de ştiinţă au evidenţiat faptul că acest ceai ajută la slăbit, datorită cafeinei şi flavonoidelor, ultimele având rol antioxidant şi produc o accelerare a metabolismului.

Practic, ceaiul verde creşte oxidarea grăsimilor rele, iar activitatea insulinei se va îmbunătăţi. În urma unei cercetări, s-a descoperit că aceia care au băut ceai verde timp de 3 luni au pierdut circa 1.3 kg, fără să treacă la o dietă strictă, ci mâncând ceea ce îşi doreau.

Nu e mult, însă este foarte important să slăbeşti treptat, nu brusc. Probabil că dacă ar fi cerut sfatul unui nutriţionist pentru a trece la un regim adecvat ar fi slăbit mai mult.

De reţinut!

Specialiştii explică faptul că nu trebuie să bei o cantitate foarte mare de ceai în fiecare zi, ci poţi să te rezumi doar la 2 căni şi jumătate pe zi.

Cum să alegi cel mai bun ceai verde

Unele tipuri de ceai verde te ajută să dai mai multe kilograme jos decât altele. Este important să discuţi cu un specialist ca să ştii cât ar fi indicat să slăbeşti pentru a te simţi în formă, astfel încât organismul să nu aibă de suferit. Experţii spun că, de departe, cel mai bun ceai pentru slăbit este cel numit ceaiul verde matcha.

De ce i s-a dus faima că e cel mai bun? Ei bine, pentru că acesta este foarte bogat în antioxidanţi, reprezentând un produs natural benefic în lupta contra cancerului. Vorbind despre slăbit vara, ceaiul matcha grăbeşte metabolismul şi arde caloriile. De asemenea, are efect de detoxificare, este relaxant al minţii şi întregului organism. Conţine multe vitamine (vitamina C), minerale (zinc, magneziu, seleniu şi crom), fibre.

Extrapont

Reduce nivelul colesterolului rău (LDL) şi nivelul zahărului din sânge.