Trucuri care îţi taie pofta de mâncare

1 2 jpg jpeg

Când îşi face apariţia senzaţia de foame, cel mai bine este să avem la îndemână un măr şi câteva nuci. Este foarte sănătos şi poate îndepărta senzaţia de foame. Mare atenţie, însă, la alte tipuri de gustări, pentru că studiile arată, de exemplu, că o pungă de chipsuri odată deschisă, este consumată în întregime.

În cazul participării la o petrecere, este de preferat pentru doamne să aleagă o poşetă de tip clutch, nu o geantă de umăr. Trucul funcţionează pentru că, având întotdeauna o mână ocupată, vor mânca mai puţin şi mai rar.

Dacă mâna cealaltă va fi ocupată cu un pahar de băutură, vor trebui să se gândească de două ori dacă merită să se ridice de pe canapea pentru a ronţăi ceva. Deciziile vor fi mai înţelepte.

Să facem din cafea un aliat de nădejde împotriva caloriilor. Această băutură ajută la accelerarea consumului caloric cu 12%, potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition, citat de Agerpres.

Cafeaua este un supresor natural al apetitului, care nu îngraşă dacă nu se bea cu mult zahăr sau frişcă. Dacă se bea cu puţin zahăr, sau deloc, cafeaua poate deveni un aliat de mare ajutor.

A număra înghiţiturile este o tehnică bună, mai ales când nu se poate renunţa la capricii. A număra caloriile este o metodă bună pentru a slăbi, dar la fel de importantă este şi numărarea înghiţiturilor.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Brigham Young, este o metodă care funcţionează şi care ajută la pierderea a până la un kilogram şi jumătate pe lună. Când devenim conştienţi de numărul înghiţiturilor noastre le putem reduce cu circa 20% sau 30%.

Nu trebuie să ne refuzăm un capriciu. Dacă slăbiciunea cuiva este tortul de ciocolată, atunci nu trebuie să şi-o refuze, ci să se limiteze la trei înghiţituri. Potrivit celebrei dieteticiene Lauren Harris, trei linguriţe luate dintr-o felie de tort vor fi suficiente.

Prima înghiţitură, spune dieteticiana, ne va împlini aşteptările, a doua nu ne va mai părea la fel de bună, în timp ce a treia ne va face să gândim că nici măcar nu merită.