Topul alimentelor care previn cancerul

Există o serie de alimente care te ajută la purificarea organsimului jpeg

1. Varza

Varza - în special cea de Bruxelles - este bogată în compuşi anticancer, molecule care previn apariţia tumorilor canceroase. Este de preferat să fie consumată în mod regulat, mai ales sub formă de salată. Şi broccoli este indicat pentru prevenirea apariţiei maladiei.

2. Strugurii

În struguri se găseşte un antioxidant de 5 ori mai puternic decât beta-carotenul, cunoscut pentru că luptă cu celulele canceroase, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini la jumătate înmulţirea celulelor canceroase. Specialiştii recomandă şi câte un pahar cu vin roşu pe zi.

3. Ceapa

Un alt aliment care te protejează de cancer este ceapa, datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante pe care le are. În plus, are capacitatea de a împiedica răspândirea celulelor canceroase.

4. Sfecla roşie Sfecla roşie are proprietăţi antioxidante, luptând contra radicalilor liberi, care îmbătrânesc înainte de vreme celulele corpului. Cel mai important antioxidant este betacianina, care luptă cu cancerul şi creşte capacitatea sângelui de a transporta oxigen la celule. Betacianina are rol în prevenirea cancerului de stomac şi de colon. Consumă 900 g de sfeclă roşie pe zi, atât ca terapie, cât şi pentru prevenire.

5. Ceaiul verde

Băutură recunoscută pentru că te ajută să slăbeşti, ceaiul verde este indicat şi în lupta contra cancerului, datorită antioxidanţilor care intră în compoziţia sa. Acest tip de ceai conţine şi catechine, substanţe care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.