Top 7 beneficii ale cartofilor dulci

1 2 jpg jpeg

O sursă grozavă de vitamina C, calciu, acid folic,cartofii dulci conţin şi potasiu betacaroten şi mulţi alţi compuşi benefici pentru organism.

1. Vindecă bronşita şi reduc simptomele ulcerului

Cartofii dulci sunt un remediu excelent în bronşită datorită concentraţiei mari de vitamina C, fier, dar şi alte elemente nutritive. În plus, aceste legume reduc durerea şi inflamaţiile.

2. Încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii

Cartofii dulci conţin o cantitate mare de vitamina A şi betacaroten. Aceste substanţe au un rol esenţial în încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii. În plus, menţin părul sănătos, mătăsos şi strălucitor.

3. Te protejează de bolile psihice

În urma unor studii recente, cercetătorii au constatat că persoanele care mănâncă un cartof dulce pe zi sunt mult mai puţin predispuse la boli psihice, precum Parkinson sau Alzheimer.

4. Previn cancerul

Acelaşi studiu arată că aceia care au inclus în dieta lor cartofii dulci sunt protejaţi de mai multe tipuri de cancer, dar în mod special de cancerul mamar şi de cel intestinal.

5. Combat diabetul

Beneficiile cartofilor dulci nu se opresc aici. Se pare că persoanele care consumă cartofi dulci adesea au un risc mult mai scăzut de a face diabet. Substanţele din compoziţia acestor legume menţin nivelul optim de zahăr în sânge şi diminuează rezistenţa la insulină.

6. Reduc crizele de astm

Aceste legume conţin o cantitate mare de vitamina A şi C, acestea având efect antiinflamator. Cu ajutorul lor, crizele de astm sunt reduse la minimum.

7. Menţin sănătatea inimii

Cartofii dulci îţi menţin inima şi sistemul circulator într-o stare bună. În plus, joacă un rol important în micşorarea presiunii sanguine, prin eliminarea excesului de sodiu din corp.

Ştiai că...

...sunt recomandaţi cartofii dulci şi în anemie? În plus, sunt indicaţi şi în tratarea durerilor menstruale.