Top 6 cele mai sănătoase alimente
1. Migdalele
Acestea sunt o sursă bogată de calciu, mineral esenţial pentru întărirea oaselor. De asemenea, acestea conţin şi o cantitate impresionantă de fier. Datorită acestui aspect, migdalele ajută la producerea celulelor roşii din sânge.
În plus, sunt studii ce au demonstrat că cei care consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, câteva migdale şi-au îmbunătăţit memoria.
2. Avocado
Nici avocado nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. Acestea conţin din plin fibre, potasiu, vitamina E, complexul de vitamine B si acidul folic.
E bine de ştiut că avocado previne diverse tipuri de cancer, protejează ficatul împotriva hepatitei, reglează tensiunea arterială, controlează diabetul şi reduce riscul de accident vascular cerebral.
3. Anghinare
Specialiştii spun că aceaste plante conţin din plin fier şi cupru şi le recomandă pentru prevenirea anemiei. De asemenea, anghinarele previn cancerul de prostată, leucemia sau cancerul de sân. Totodată, aceste plante stabilizează nivelul de sânge din organism.
4. Zmeură
125 de grame de zmeură are 60 de calorii, un gram de grăsimi, 0 mg de colesterol, 0 mg de sodiu, 14 g de carbohidraţi, 9 g de fibre, 6 g de zaharuri, un gram de proteine.
Este bine de ştiut că acest fruct zmeura poate să inhibe dezvoltarea celulelor canceroase şi a unor tumori în diverse părţi ale corpului, inclusiv colon. În plus, aceste fructe sunt recomandate persoanelor care doresc să slăbească.
5 Linte
Lintea conţine din plin minerale (fosfor, fier, zinc şi magnezi). Fosforul este esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Alături de minerale, lintea este o sursă bogată de vitamine, în special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).
6. Nuci
Cu un conţinut ridicat de proteine, lipide, glucide şi celuloză, nucile sunt extrem de bogate şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod. În plus, nucile mai conţin şi vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten . O mână de nuci consumate zilnic duce la îmbunătăţirea stării de spirit, energizează şi diminuează senzaţia de oboseală.