Top 10 alimente care te feresc de cancer

1 2 jpg jpeg

Specialiştii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul şi lipsa mişcării. Potrivit unui ghid realizat de World Cancer Research Fund, şansele de îmbolnăvire cu cancer ar putea scădea dramatic dacă s-ar adopta câteva schimbări în ceea ce priveşte stilul de viaţă, dar mai ales alimentaţia.

Nu este nici un secret pentru nimeni faptul că o dietă bogată în hrana naturală, 100% biologică şi fără pesticide, poate ţine la distanţă bolile.

Iată, aşadar, ce alimente să introduci în alimentaţie pentru a te feri de cancer!

Vinul roşu

Consumul zilnic al unui pahar de vin roşu este o modalitate excelentă de a furniza organismului porţia de antioxidanţi şi vitamine. Vinul roşu conţine resveratrol, un compus activ care împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase în diferite părţi ale corpului.

Rodia

Acest fruct este bogat în antioxidanţi care acţionează împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru daunele celulare. Astfel, consumul regulat de rodii încetineşte reproducerea celulelor maligne şi reduce probabilitatea metastazelor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o plantă extrem de populară în Asia, căci ea te ajută să pierzi în greutate, fiind şi o armă împotriva cancerului. Planta conţine polifenoli şi alte tipuri de antioxidanţi care previn diviziunea celulelor canceroase, reducând astfel posibilitatea de a dezvolta tumori la sâni, colon, rect, pancreas, plâmăni şi ficat.

Broccoli

Broccoli este una dintre legumele verzi care nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie şi pe care trebuie s-o consumăm de cel puţin două ori pe lună. Ea are un conţinut bogat de fibre, acestea ajutând la eliminarea deşeurilor nocive din intestin. În plus, broccoli conţine un compus numit sulforafan, care ajută la detoxifierea ficatului şi la prevenirea tumorilor în întreg sistemul digestiv.

Cafeaua

Consumul de cafea are efecte pozitive în ceea ce priveşte prevenirea cancerului de piele. Acest lucru se datorează cofeinei, care distruge o proteină numită ATR şi distruge astfel celulele afectate de expunerea constantă la razele de tip UV.

Usturoiul

Usturoiul, considerat şi cel mai bun antibiotic natural, este şi un excelent aliment împotriva cancerului. El conţine compuşi de sulf, vitamine şi minerale care ajută în prevenirea cancerului de esofag, plămâni, colon sau stomac.

Nucile

Nucile dar şi alte fructe cu coajă dură conţin nişte molecule cunoscute sub numele de fitosteroli, care blochează receptorii de estrogen în timp ce împiedică dezvoltarea de celule maligne. Includerea nucilor în dietă ajută la reducerea riscului de cancer de sân, cancer de prostată sau cancer de colon.

Citricele

Lămâia, portocalele şi grepfruitul conţin cantităţi mari de limonen, o substanţă stimulatoare pentru limfocite, adică celule care luptă împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Piersicile

Potrivit studiilor, piersicile au proprietăţi şi substanţe nutritive care distrug celulele canceroase. Extractele realizate din acest fruct ar avea efecte promiţătoare în tratamentele împotriva cancerului de sân.

Oregano

Acest condiment aromat şi frecvent întâlnit în bucătăriile noastre conţine carvacrol, un compus care ar distruge celulele maligne de la nivelul prostatei. În plus, este demonstrat faptul că oregano are un puternic efect antiinflamator şi proprietăţi antibiotice.