Tipul de sânge îţi arată ce e bine să mănânci

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia în funcţie de grupele de sânge promovează alimentele proaspete şi le exclude pe cele post-procesate care au invadat magazinele. De asemenea, se exclud din alimentaţie cafeaua, ciocolata şi fast-food-urile. Un lucru rău este acela că acest tip de dietă poate speria oamenii care nu sunt familiarizaţi cu principiile nutriţiei şi cred că trebuie să excludem complet anumite alimente.

Grupa A

Cei care au grupa sanguină A sunt vegetarieni convinşi. Aceştia mănâncă foarte multe legume, seminţe, fructe şi cereale, dar li se recomandă să evite carnea şi lactatele. Tipurile de sport recomandate pentru cei cu grupa de tip A sunt yoga şi golful, adică destul de puţin solicitante.

Grupa B

Grupa sanguină de tip B este asociată cu un sistem imunitar puternic şi cu un sistem digestiv flexibil. Dieta constă în alimente precum carne, lactate, cereale sau legume. Singurele alimente care nu sunt permise sunt alunele sau nucile. În privinţa exerciţiilor fizice specialiştii recomandă sporturi care se asociază cu gândirea, precum tenisul, înotul sau căţăratul.

Grupa AB

Persoanele care au grupa de sânge AB pot mânca alimente potrivite atât celor cu grupa sanguină tip A, cât şi celor cu grupa sanguină tip B. Astfel, aceştia trebuie să aibă un meniu vegetarian de bază, pe care să-l dubleze din când în când şi cu lactate şi carne. Aceleaşi recomandări vin şi în privinţa sporturilor: exerciţii uşoare dublate de unele moderat intense.

Grupa 0

Dieta recomandată pentru cei care au grupa de sânge 0 este una bazată pe alimente precum carnea sau peştele şi foarte puţin carbohidraţi. De asemenea, se consumă mai puţine lactate sau cereale. Se recomandă activitate fizică de tipul aerobic sau alergare.