Te balonezi adesea? Ai nevoie de fibre!

1 2 jpg jpeg

Ţi-e foame chiar dacă abia ai mâncat

Un consum zilnic mai mare de fibre îţi prelungeşte senzaţia de saţietate. Unele studii indică faptul că persoanelec are mănâncă mai des alimente bogate în fibre slăbesc mai uşor şi au un apetit redus sau mai mic decât al celor care le evită.

Trebuie reţinut că numai un anumit tip de fibre asigură saţietatea şi acesta include cerealele integrale care te ţin departe de alimentele nesănătoase, hipercalorice.

Te confrunţi adesea cu balonarea şi constipaţia

Constipaţia este cauzată adesea de o dietă săracă în fibre solubile care traversează corpul fără a fi digerate bine, rămân relativ intacte şi te ajută să scapi de problema constipaţiei.

Când fibrele stimulează alimentele să treacă mai uşor prin tractul digestiv reduce riscul de apariţie a constipaţiei şi a balonării. Lipsa de fibre face alimentele să traverseze mai greu sistemul digestiv, iar din această cauză se iveşte balonarea.

Ai colesterolul mărit

Un alt vinovat pentru un nivel crescut al colesterolului rău este dieta lipsită de fibre. Seminţele de in, fulgii de ovăz, fasolea, merele, fructele în general reduc colesterolul rău, deoarece acesta este eliminat cu ajutorul fibrelor pe care le conferă aceste alimente.

Citeşte şi: 5 super-alimente bogate în fibre

Iei uşor în greutate

Legumele şi fructele care-ţi aduc un plus de fibre cer o mestecare mai bună şi te obligă să mănânci mai puţin, să te saturi mai repede.

Când nu-ţi dai timp să mesteci pe îndelete alimentele, ajungi să te saturi mai greu şi să mănânci mai mult, ceea ce te face să iei în greutate mai mult într-un timp scurt.