Surse mai puţin ştiute de potasiu

2 jpg jpeg

Zilnic, ai nevoie de 3,5 g de potasiu pe zi, conform Organizaţiei Mondiale de Sănătate. Acest mineral menţine echilibrul de fluide şi electroliţi din corp şi-ţi menţine tensiunea arterială la un nivel normal. Fructele de avocado

Dacă preferi avocado, poţi fi sigur că îţi vei acoperi cu uşurinţă necesarul zilnic de potasiu. 100 de grame de potasiu îţi aduc circa 480 mg de potasiu, fibre, grăsimi bune, polisaturate şi monosaturate.

Dintre verdeţuri, spanacul conţine o cantitate destul de mare de potasiu (49 mg la suta de grame), mai mult decât banana. Din spanac îţi mai poţi lua şi fier, fibre, vitaminele A, C, K şi acidfolic. Dacă vrei să-l adaugi în mâncăruri, opăreşte-l 2 minute, pentru a nu-şi pierde valoarea nutritivă şi adaugă-i puţin lapte pentru a evita concentraţia de oxalaţi.

Faţă de cartofii obişnuiţi, cei dulci sunt indicaţi pentru diabetici, pentru că reglează nivelul de glucoză din sânge. Un singur cartof dulce copt în coajă îţi creşte aportul de potasiu cu 542 mg.

Somonul este cunoscut ca sursă bună de Omega-3, îţi asigură necesarul zilnic de potasiu şi de proteine. 100 de grame de somon conţin 628 mg de potasiu, 2,58 g de acizi graşi Omega-3, 25 g de proteine. Prepară-l la cuptor sau pe grătar şi mănâncă-l cu garnitură de orez sau cu o salată de legume.