Supa care te ajută să ţii răceala la distanţă

1 2 jpg jpeg

În această perioadă este necesar să acorzi o atenţie deosebită alimentaţiei, organismul fiind expus mult mai uşor bolilor sezoniere.

Variaţiile de temperatură sunt un pericol pentru organismul tău, acum imunitatea fiind un pic mai scăzută.

Alege să consumi o combinaţie de alimente ce pot înlocui cu brio gama de antibiotice din farmacie.

Ce are aşa special această supă? Plecând de la culoarea intensă oferită de turmenic, până la gustul fin şi gama variată de antioxidanţi ce o conţine.

Ia-ţi porţia de sănătate din legume

1 2 jpg jpeg

Am putea spune că această supă este perfectă pentru sezonul rece, mai ales dacă alegi să o consumi caldă.

Pentru a o prepara ai nevoie de 1 ceaşcă de linte bine spălată în prealabil, 4-5 cartofi de mărime medie tăiaţi cubuleţe, 2 linguri de pulbere de turmenic sau ras proapăt, 2 linguriţe de gimbir ras proaspăt sau pulbere, 3-4 căţei de usturoi tocaţi fin, 100 mililitri de lapte de cocos, 1 mână de coriandru proaspăt tocat cât de mărunt posibil, 1 linguriţă de sare şi piper în funcţie de gust.

Coriandrul este unul dintre condimentele folosite cu precădere în bucătăriile chineză, mexicană şi indiană, fiind considerat un adevărat remediu naturist pentru probleme precum insomnie, anxietate, digestie deficitară. Este văzut ca un foarte bun diuretic, motiv pentru care o dată ce începi să îl consumi frecvent vei scăpa de problema retenţiei de apă.

În plus, sucul de coriandru este un excelent tratament pentru tratarea acneei, şi reprezintă o sursă bună de calciu, magneziu, fosfor, vitaminele K şi C, cât şi provitamina A.

Cum se prepară

Alege bine lintea, spal-o şi las-o la scurs. Într-o tigaie topeşte uleiul de cocos şi adaugă apoi turmenicul, ghimbirul şi lintea. Timp de 3-4 minute amestecă continuu pentru a se întrepătrunde aromele. Când observi că lintea s-a caramelizat un pic, adaugă apă peste ea astfel încât să fie bine acoperită.

Apoi poţi să adăugi cartofii, sarea şi să o laşi la fiert până când cartofii devin moi. Usturoiul se adaug la final. După ce au fiert cartofii şi adăugat usturoiul pisat, opreşte focul şi adaugă laptele de cocos şi bineînţeles coriandru. Condimenteaz-o de sare şi piper după gust şi serveşte-o caldă. Cu cât o vei consuma mai des cu atât mai sănătos vei fi iarna aceasta, toate ingredientele la un loc se vor comporta în organismul tau precum un antibiotic şi îţi vei întări sistemul imunitar.