Sunt sănătoase dar îţi pot aduce kilograme în plus

1 2 jpg jpeg

Iaurturile degresate Pare greu de crezut, dar iaurtul te poate îngrăşa, dacă alegi unul lipsit de grăsimi. În procesul de degresare, este precesat intens, iar pentru un gust mai bun se adaugă zahăr, ceea ce face din acest tip de iaurt un aliment dăunător în diete.

Dacă alegi varianta cu fructe, e posibil ca aceasta să conţină arome şi coloranţi care dau acel gust plăcut. Alege un iaurt simplu în care pui fructe proaspete, după preferinţă.

Sucurile de fructe şi legume făcute de tine cu puţin timp înainte de a le bea sunt sănătoase, dar nu-ţi garantează slăbirea. Prin stoarcere, sunt distruse fibrele care ajută zaharurile din fructe să fie eliberate treptat în sânge. De pildă, un singur pahar de suc de portocale conţine fructoză într-o cantitate mai mare decât o portocală mâncată ca atare.

Pentru obţinerea lui, au fost stoarse 2-3 portocale. E foarte uşor să ajungi la o cantitate mare de glucide doar bând suc de fructe sau de legume.

Sunt ideale la gustări, dar nu în cantităţi mari. De asemenea fructele proaspete sunt o alegere mai bună când eşti la regim.

O ceaşcă de fructe uscate poate avea de 8 ori mai multe calorii şi zaharuri decât 1 cu fructe nedeshidratate. 100 de grame de boabe de struguri au 70 de calorii. Aceeaşi cantitate de stafide ajunge la 300 de calorii.

Citeşte şi: Dieta bazată pe fructe, legume şi lactate

Cerealele cu adaos de zahăr îţi pun în pericol silueta. Varianta de cereale integrale simple este ceea ce ai nevoie. Atenţie şi la gustările cu rondele de orez expandat!

Nu conţin grăsimi, au puţine calorii, dar nu-ţi aduc un plus de fibre şi proteine, necesare chiar şi în slăbit, pentru că-ţi dau energie şi-ţi asigură senzaţia de saţietate.