┼×tii c├ót de s─ân─âtoas─â este dulcea┼úa de ardei iute?

1 2 jpg jpeg

O modalitate natural─â prin intermediul c─âreia po┼úi avea grij─â de s─ân─âtatea ta este s─â m─ân├ónci ardei iute cu regularitate. Ajut─â la cur─â┼úarea arterelor ┼či contribuie la diminuarea valorilor colesterolului ┼či a trigliceridelor.

Pe parcursul anilor, s-a constatat faptul c─â la persoanele care obi┼čnuiau s─â consume de ardei iute nu s-au ├«nregistrat problemele cardiace, accidentele vasculare cerbrale sau chiar embolie pulmonar─â.

├Än plus, ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea memoriei, ameliorarea sinusurilor ┼či la eliminarea surplusului de kilograme. O alt─â variant─â dea profita de efectele pozitive ale ardeilor iu┼úi este s─â apelezi la tratamente corporale cu creme ce au la baz─â capsaicina, substan┼úa activ─â din ardeii iu┼úi.

Combate cu succes inflamaţiile

Datorit─â con┼úinutului de capsaicin─â, ├«nc─âlze┼čte corpul ┼či este un inhibitor puternic al substan┼úei P, substan┼ú─â responsabil─â cu declan┼čarea proceselor inflamatorii. Nivelul de capsaicin─â con┼úinut de un ardei este ├«n func┼úie de c├ót de iute este acesta.

Conform ultimelor studii efectuate pe animale, c├ónd acestora le-a fost injectate o substan┼ú─â care provoac─â artrita inflamatorie ┼či au fost hr─ânite cu alimente care con┼úineau capsaicin─â, debutul artritei a fost ├«nt├órziat ┼či inflama┼úia a fost redus─â ├«n mod semnificativ.

Află cât de sănătos este ardeiul iute AICI

Un afrodiziac veritabil

Este un aliment destinat ambelor sexe. Dac─â femeile ├«l folosesc sub form─â de creme ┼či lo┼úiuni pentru a pierde ├«n greutate, b─ârba┼úii ├«l pot consuma ca aliment cu efect afrodiziac, mai ales pentru c─â acesta stimuleaz─â metabolismul ├«n totalitate prin ac┼úiunea pe care o desf─â┼čoar─â asupra vaselor sangvine.

Dulceaţa de ardei iute, remediu pentru hipertensiune

Efectele consumului de ardei iute sub form─â de dulcea┼ú─â se resimt asupra sistemului circulator ┼či nu numai. ├Än momentul ├«n care o m─ân├ónci, ├«n organism se declan┼čeaz─â o senza┼úie de c─âldur─â, motiv pentru care este recomandat─â a fi consumat─â mai ales pe timpul friguros.

Iu┼úeala are efecte benefice asupra sistemului circulator ajut├ónd la cur─â┼úarea vaselor sangvine, descongestioneaz─â c─âilor nazale, previne dezvoltarea celulelor canceroase ┼či ┼úine nivelul colesterolului ├«n fr├óu.

Efectul antioxidant al ardeilor ofer─â protec┼úie ├«ntregului organism, inclusiv ├«mpotriva radicalilor liberi ce pot favoriza apari┼úia aterosclerozei, a diabetului zaharat ┼či a bolilor de inim─â.

Stimuleaz─â imunitatea

Culoarea ro┼čie a ardeilor este dat─â de con┼úinutul ridicat de provitamina A ┼či betacaroten. Vitamina A este renumit─â pentru rolul s─âu ├«n lupta ├«mpotriva infec┼úiilor ┼či pentru men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii pielii ┼či a membranelor.