Ştii care sunt beneficiile apei cu ananas?

1 2 jpg jpeg

Dacă până nu de mult se vorbea despre cât de sănătoasă este apa cu lămâie sau cu castravete, să ştii că nici apa cu ananas nu ar trebui ocolită.

Ananasul poţi să îl consumi aşa simplu ca şi fruct, în smoothie-uri, sucuri, în salată de fructe, însă trebuie să eviţi cu orice preţ să consumi anansul de la conservă deoarece în felul acesta vei ingera o cantitate mult mai mare de zaharuri şi conservanţi.

Trebuie precizat că principala sa substanţă activă este bromelina, aceasta având rolul de a reduce inflamaţia prezentă în organism şi care poate fi asociată cu anumite afecţiuni printre care şi cancerul.

Aliatul siluetei tale

Ananasul se bucură de un efect diuretic bun care ajută la eliminarea surplusului de apă din organism, în felul acesta accelerând metabolismul şi eliminând toxinele. Consumul periodic de ananas te va ajuta să te menţii în formă şi efectele sale se vor vedea şi în aspectul tenului.

Potrivit site-ului organichealthcorner.com, dacă alegi să consumi apa cu ananas vei ţine la distanţă paraziţii intestinali, iar pentru asta trebuie să o consumi cel puţin 3 zile la rând. Cantitatea de potasiu ce se regăseşte în ananas este benefică pentru a realiza un echilibru electrolitic în organism, astfel încât să reducă senzaţia de oboseală şi să îţi furnizeze o doză bună de energie.

Un bun digestiv

Tocmai bromelina este substanţa care îi oferă acest efect ce stimulează digestia, ajutând la digerarea poteinelor şi a grăsimilor, astfel că după o masă copioasă un pahar de apă cu câteva bucăţi de ananas va face minuni. Nu ne crede pe cuvânt, convinge-te singur.

Pe lângă conţinutul d ebromelină, regăsim şi un bun conţinut de iod extrem de benefic mai ales pentru buna funcţionare a glandei tiroide.

Enzimele şi antioxidanţii pe care ţi-i pune la dispoziţie ananasul te vor feri şi de acţiunea radicalilor liberi şi vor contribui la detoxifierea organismului.

Beneficiile consumului de bromelină

Specialiştii afirmă despre această substanţă că este extrem de eficientă în combaterea dezvoltării celulelor canceroase, în plus în ananas se regăseşte şi o doză bună de calciu care contribuie la menţinerea danturii şi a gingiilor sănătoase.

Şi pentru ca mixul fructului perfect să fie complet, regăsim şi o doză extraordinară de betacaroten, recunoscut mai ales pentru efectele sale benefice asupra vederii.

Pentru a te bucura de efectele minunate ale apei cu ananas ai nevoie de un litru de apă în care să adaugi un ananas mediu şi o mână de frunze de mentă. Amestecă-le într-un borcan şi lasă la frigider pentru cel puţin 4-5 ore, apoi bea un pahar pe stomacul gol dimineaţa şi între mese.