Stevia, înlocuitorul sănătos al zahărului

2 jpg jpeg

Planta stevia este originară din America de Sud şi a fost consumată în urmă cu 200 de ani de populaţia indigenă, care folosea frunzele plantei pentru îndulcirea băuturilor sau le mesteca datorită gustului dulce. Astăzi, stevia este folosită în mii de alimente şi băuturi la nivel global. Frunzele de stevia sunt în mod natural dulci. Pentru a produce extractul purificat, frunzele de stevia uscate sunt cufundate în apă printr-un procedeu asemănător preparării ceaiului, pentru a elibera substanţele dulci din frunză. Extractul purificat din frunzele de stevia poate fi găsit într-o varietate de alimente şi băuturi, unde dulceaţa de origine naturală ajută la reducerea numărului de calorii şi oferă un gust dulce, precum cel al zahărului.

“Oamenii caută din ce în ce mai des moduri prin care să poată reduce numărul de calorii şi să-şi îmbunătăţească dieta. Stevia este alegerea potrivită pentru aceia care îşi doresc atingerea unui echilibru energetic fără să sacrifice, în acelaşi timp, gustul dulce. Este un îndulcitor de origine naturală, sigur pentru întreaga familie.”, afirmă dr. Ashwell.

Nu are calorii

Avizat de Uniunea Europeană în noiembrie 2011, extractul purificat din frunze de stevia este primul îndulcitor din sursă naturală, fără calorii, disponibil pentru întreaga familie. În 2012, mai mult de 50% dintre alimentele şi băuturile cu stevia au fost lansate în Europa.

Un studiu recent din Marea Britanie privind comportamentul consumatorilor a arătat că 43% dintre consumatorii care ştiu despre Stevia au o părere pozitivă despre acest îndulcitor. (Martie 2013, Sondaj Consumatori, GSI, UK). Consumatorii pot găsi îndulcitorul de origine naturală într-o varietate de alimente şi băuturi, cum ar fi sucurile carbogazoase, cele de fructe, apele cu formulă îmbunătăţită, iaurturile, produsele lactate şi îndulcitorii de masă.

Până în prezent, 53 de produse cu stevia au fost lansate în acest an în Marea Britanie.

Care sunt beneficiile steviei

* Zero calorii

* Provenit din sursă naturală

* Cultivarea susţine o agricultură durabilă

* Index glicemic zero; recomandat persoanelor cu diabet

* Poate fi consumat şi de copii

* Protejează dinţii

* Se poate folosi şi la gătit

* Ideal pentru o gamă largă de alimente şi băuturi.