Sparanghelul te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Nu doar că are un conţinut scăzut de grăsimi şi calorii, dar conţine şi fibre solubile şi insolubile, astfel că este un aliat perfect pentru silueta ta.

Beneficiile pe care le aduce asupra sănătăţii tale nu sunt deloc de neglijat.

Antioxidanţii conţinuţi sunt benefici tractului urinar

Nivelul ridicat de asparagină pe care îl conţine îl transformă într-un aliat de bază al organismului , mai ales în caz de infecţie urinară, având efect diuretic.

În special, cel de culoare mov, conţine cantitatea cea mai mare de antioxidanţi care ajută corpul în lupta împotriva radicalilor liberi. În momentul în care îl pregăteşti în mod corect, el te poate proteja de apariţia celulelor canceroase. Dacă îl găteşti timp îndelungat atunci toate calităţile sale nutriţionale scad considerabil. Un antioxidant foarte important pe care îl conţine este vitamina E, care favorizează menţinerea unui sistem imunitar puternic.

Află ce alte calităţi are sparanghelul AICI

Este un afrodisiac excepţional

Vitamina B6 şi acidul folic pe care îi are în componenţa sa îl transformă într-un aliment cu efect afrodisiac garantat. Mai mult de atât vitamina E stimulează secreţia de hormoni sexuali. Acidul folic are o importanţă deosebită mai ales în cazul persoanelor gravide, un aport suficient al lui va preveni riscul de naştere prematură şi va ajuta fătul să se dezvolte normal.

Din fericire acest produs conţine şi vitamina K, esenţială în procesul de coagulare a sângelui. Mai este benefică şi pentru fixarea calciului în oase.

Cea mai bună soluţie pentru mahmureală

În cazul în care ai exagerat cu alcoolul o seară înainte, sparanghelul te poate ajuta să scapi de mahmureala de a doua zi, acţionează ca o barieră împotriva toxinelor şi ocroteşte celulele hepatice.

În cazul în care te confrunţi cu senzaţia de balonare, datorită fibrelor pe care le conţine, susţine buna funcţionare şi sănătatea tractului digestiv, participă intens la eliminarea surplusului de apă din organism şi te ajută să scap de gaze.

Mai mult de atât cu cât îl consumi mai des cu atât starea ta de spirit va fi una mai bună, deoarece este recomandat a fi consumat mai ales de persoanele care se luptă cu depresia sau stări frecvente de nervozitate.