Spanacul previne ulcerul gastric
Spanacul se poate consuma crud, în salate, sucuri sau în smoothie-uri. Atunci când îl cumperi, fii atentă la culoarea frunzelor, acestea trebuie să fie de un verde cât mai viu.
De asemenea, evită frunzele de
îngălbenite sau vestejite, deoarece nu mai poate fi consumat. Ca să prelungeşti durata de păstrare a spanacului cumpărat, ai grijă să nu-l speli înainte de a-l depozita, deoarece se ofileşte mai repede.
Spanacul are un conţinut ridicat de vitamina A, vitamina C, vitaminele D, E, K, dar şi de fier, calciu, mangan şi magneziu.
Potrivit specialistilor, sucul proaspăt de spanac crud, consumat cel puţin o dată pe săptămână, ajută persoanele care au probleme cu constipaţia şi tranzitul intestinal.
Spanacul protejează sănătatea oculară, reglează tensiunea arterială, energizează şi îmbunătăţeşte calitatea sângelui.
Spanacul are capacitatea de a proteja mucoasa stomacului, scăzând astfel probabilitatea apariţiei ulcerului gastric.
Spanacul este bogat în potasiu şi are un conţinut scăzut de sodium, astfel, este recomandat persoanelor cu tensiune arterială crescută. De asemenea, acidul folic din spanac contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale şi relaxează vasele de sânge, în timp ce este menţinut fluxul sanguin adecvat.
Spanacul are un aport caloric scăzut, de aceea, este recomandat persoanelor care vor să slăbească. Planta conţine cantitate mare de fibre care reglează digestia şi abundă în antioxidanţi.
Este un remediu eficient împotriva pielii uscate deoarece are un conţinut ridicat de vitamine şi minerale. Consumul regulat de spanac proaspăt îmbunătăţeşte radical aspectul tenului.