Smoothie-uri care îţi accelerează metabolismul

1 2 jpg jpeg

Spanacul este un super aliment de care te poţi bucura pe tot parcursul anului dacă ai grijă să îl congelezi. Poţi să îl consumi sub diferite forme, de la omleta cu spanac până la celebrele salate. Dacă alegi să îţi faci dimineaţa un smoothie din spanac, lămâie şi puţin piper vei observa diferenţele.

Spanacul are efect laxativ

Frunzele spanacului se bucură de o cantitate mare de clorofilă, acid folic, dar şi de vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K. În plus aduce un aport bun organismului de caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier, precum şi o substanţă specifică numită spinacină.

Astfel că spanacul îţi va oferi un efect laxativ, deoarece are o acţiune depurativă, atianemică, nutritivă, remineralizantă, afrodisiacă şi hipoglicemiantă.

Consumul constant de spanac ajută la ameliorarea diverselor afecţiuni precum hipertensiune arterială, avitaminoză, rahitism, acnee sau chiar şi anemie, fiind recomandat mai ales în perioada de convalescenţă, oboseală, epuizare, probleme ale pancreasului, având un puternic efect anticancerigen.

Cum se prepară smoothie-ul din spanac

Ai nevoie de 500 de grame de frunze de spanac, pe care să le speli, să le rupi şi să le pui în blender. Stoarce zeama de la 3 lămâie şi adaug-o peste spanac împreună cu o linguriţă de turmenic şi un vârf de cuţit de piper cayene.

Porneşte blenderul şi transformă totul într-o pastă. Adaugă apoi 500 de mililitri de apă şi bucură-te de un smoothie plin de nutrimenţi. Ce îţi rămâne poţi să depozitezi la frigider sau să iei într-o sticlă şi să bei până la prânz.

Nu uita să consumi şi apă pe lângă aceste smoothie.

Consumat în fiecare dimineaţă şi având grijă de alimentaţia ta din timpul zilei, ultima masă fiind la maxim ora 19, cu puţină mişcare într-o săptămână vei începe să observi cum centrimetrii mai ales din jurul taliei se reduc vizibil.

Combinaţia de fructe cu condimente

Deşi poate părea bizară această combinaţie, funcţionează, accelerează arderile metabolice, reglează tensiunea şi te scapă de colesterolul rău.

O altă combinaţie bizară dar extrem de benefică este cea alcătuită dintr-o pară, o gutuie, o linguriţă de ghimbir ras, o linguriţă de turmenic şi o jumătate de linguriţă de piper cayenne.

Cu ajutorul unei blender vei obţine un piure gros, adaugă-i apă astfel încât să îl poţi bea cu uşurinţă. Poţi de asemenea să îl diluezi cu o parte apă şi o parte suc de portocală.

Este important ca atunci când alegi să consumi un smoothie să o faci pe stomacul gol, pentru ca astfel să te bucuri de efectul său antioxidant.

Află care sunt beneficiile apei cu piper AICI

Turmenicul are cel mai uimitor efect antioxidant care acţionează mai ales asupra sistemului digestiv şi respectiv asupra ficatului. Se bucură şi de proprietăţi antiinflamatoare, împrospătează totodată şi sângele, acţionând asupra colesterolului şi ţinându-l sub control.

Pentru sistemul sangvin, perele sunt unul dintre cei mai buni antioxidanţi, datorită pectinei pe care o conţine va contribui substanţial la eliminarea toxinelor din organism şi la reglarea nivelului de colesterol.

Fibrele din gutui, fie ele uscate, în stare naturală sau din compot fără zahăr te vor ajuta să ai un tranzit optim. Ghimbirul consumat dimineaţa îţi va oferi un aport energetic şi va ajuta metabolismul să accelereze procesul de arderi. Piperul este o bună sursă de vitamina B şi C, astfel că această băutură te va ajuta să slăbeşti să îţi întăreşti imunitatea şi să reduci riscul apariţiei celulelor canceroase.