Slăbeşti mai uşor cu suc de ţelină

1 2 jpg jpeg

Îţi taie pofta de mâncare exagerată

Ţelina are puţine calorii, dar este bogată în substanţe nutritive şi-ţi accelerează metabolismul. De aceea este considerată un aliment indispensabil în cura de slăbire. O poţi folosi sub formă de suc astfel: pune într-un blender 3 morcovi, 1 măr, 2 tije de ţelină, o jumătate de castravete şi apă.

După ce mixezi toate legumele, poţi strecura sucul. Bea-l cu 20 de minute înainte de fiecare masă principală. Te va ajuta să mănânci mai puţin şi-ţi va menţine senzaţia de saţietate.

Menţine alcalinitatea corpului

Puţine alimente sunt atât de puternice ca ţelina în privinţa păstrării unui mediu alcalin în corp. Rade sau toacă o ţelină şi trece-o printr-un blender în amestec cu apă. Bea sucul la începutul zilei, pe stomacul gol.

Are efect antiinflamator

O substanţă pe care o conţine ţelina, numită poliacetilenă, ajută la stoparea inflamaţiilor acute asociate cu atât de multe afecţiuni.

Pentru a te bucura de efectele ei, prepară o băutură răcoritoare din 2 tije de ţelină, 1 măr, câteva căpşune, ghimbir, după gust, frunze de mentă şi o cană de apă. Amestecă toate aceste ingrediente într-un blender, strecoară şi bea sucul pe parcursul unei zile.

Citeşte şi: Afecţiuni în care ţelina îţi vine în ajutor

Este un bun diuretic

Datorită efectului său diuretic şi a conţinutului bogat în potasiu şi sodiu, sucul de ţelină favorizează eliminarea toxinelor din corp şi previne bolile urinare.

Prepară o băutură dintr-un sfert de cană de suc de ţelină, o piersică, o jumătate de banană, o jumătate de cană de iaurt şi un sfert de cană de lapte. Amestecă-le într-un blender, apoi bea de 2-3 ori pe zi.