Slăbeşti mai uşor cu miere şi hrean

1 2 jpg jpeg

Cine a slăbit cu această reţetă ştie că este excelentă pentru o talie de invidiat şi o imunitate straşnică. Hreanul şi lămâia se folosesc de când lumea împotriva răcelilor şi gripelor. Hreanul este bogat în fibre şi proteine şi nu are multe grăsimi sau calorii, dând senzaţia de saţietate. Pe de altă parte, mierea, consumată dimineaţa pe stomacul gol, îţi asigură un tranzit intestinal mai bun şi creşte imunitatea.

Bine de ştiut!

Persoanele care consumă des hrean au memoria mai bună, dar şi auzul, vederea şi funcţiile creierului mai bune. Este recomandat în special diabeticilor şi persoanelor cu imunitatea scăzută şi veşnic răcite. Curăţă organismul de bacterii şi infecţii, ajută la o respiraţie mai bună şi elimină oboseala, punând sângele în mişcare. De aceea este folosit şi în tratarea unor afecţiuni cardiovasculare, precum angina pectorală, cardiopatia ischemică sau hipertensiune.

Amestecul trebuie ţinut la frigider

Dacă este păstrat la rece se menţin mai bine substanţele benefice. Se consumă de 2 ori pe zi, după masă. Se poate folosi şi ca sos pentru a condimenta mesele cu el. Pentru efecte vizibile se consumă 3 săptămâni. În plus, nu este recomandat consumul amestecului pe perioadă îndelungată pentru persoanele care suferă de colon iritabil, hreanul în exces poate provoca tulburări digestive.

Cum să-l prepari

Ai nevoie de 150 de grame de hrean, 3 lămâi potrivite ca dimensiune şi 3 linguri mari de miere. Hreanul se curăţă şi se dă prin răzătoare sau la blender. Lămâile se spală, se şterg cu oţet şi se taie mărunt, se scot sâmburii şi se amestecă şi ele la blender. Mierea se pune la final, se amestecă totul foarte bine şi se bagă la frigider.

Citeşte şi: Siropul de hrean vindecă durerile în gât

Combate dezvoltarea bacteriilor rele

Bogat în vitamine (C, B1, B2, B6), calciu, mangan, potasiu, magneziu, fosfor, fier, hreanul este ca un medicament natural pentru organism. Hreanul este un ingredient extrem de puternic la gust şi miros, îţi desfundă nasul instantaneu, de aceea este amestecat în mâncăruri cu sfecla roşie. Consumat ca atare se amestecă cu miere pentru a-i mai tăia din aroma puternică.

Hreanul este un ingredient excelent în lupta cu bacteriile intestinului şi se consumă cu alimentele grase, deoarece ajută pentru o digestie bună.