Sfaturi inedite prin care poţi preveni cancerul

1 2 jpg jpeg

Specilaliştii spun că aproape o treime din numărul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul şi lipsa mişcării. Potrivit unui ghid realizat de World Cancer Research Fund, şansele de îmbolnăvire cu cancer ar putea scădea dramatic dacă s-ar adopta câteva schimbări în ceea ce priveşte stilul de viaţă. Iată câteva dintre ele!

Mişcare şi iar mişcare

Activitatea fizică regulată - aici intră chiar şi curăţenia casei, ca activitate - poate reduce semnificativ riscul de cancer (în special, cancerul de stomac şi cel mamar), deoarece mişcarea ajută la menţinerea sănătoasă a nivelurilor de hormoni.

Fără calorii sănătoase

Obezitatea este unul dintre factorii declanşatori ai cancerului. Drept urmare, trebuie doar să renunţi la caloriile nesănătoase şi să le înlocuieşti cu unele sănătoase, cum ar fi cele conţinute de morcovii, de exemplu. În cazul în care ai poftă de ceva dulce, optează pentru ciocolată neagră, sănătoasă şi săracă în calorii. Doar un cubuleţ de ciocolată neagră îţi va satisface pofta de dulce pentru mai puţin de 100 de calorii.

Exclude din alimentaţie pâinea albă

Înlocuieşte pâinea albă, pastele şi orezul alb cu variantele realizate din făină integrală pentru un aport sănătos de fibre. Astfel, fibrele sunt săţioase şi ne ajută să ne menţinem o greutate ideală, acestea fiind benefice pentru sistemul digestiv.

Condimente în loc de sare

Prea multă sare în alimentaţie are ca efect creşterea tensiunii arteriale, dar şi a riscului de îmbolnăvire cu cancer la stomac.

Oamenii de ştiinţă recomandă reducerea treptată a sării din alimentaţie şi înlocuirea ei cu condimente şi plante aromatice: piper negru, boia, ghimbir, busuioc, usturoi sau frunze de dafin.

Fii vegetarian pentru o zi

Există numeroase studii care susţin o posibilă legătură între o alimentaţie mult prea bogată în carne roşie procesată (bacon, şuncă etc.) şi cancerul la stomac, mai ales dacă acest obicei este însoţit şi de fumat. În schimb, poţi alege ca o zi pe săptămână să consumi numai fructe şi legume sau să înlocuieşti carnea cu peştele.