Secretul longevităţii şi siluetei japonezelor

1 2 jpg jpeg

Lipsa problemelor cu greutatea corporală pare să fie una dintre cauzele longevităţii japonezelor, mai ales că în ultimele decenii în aceasta regiune a lumii s-au stabilit cele mai multe recorduri cu privire la vârsta înaintată a acestora.

Potrivit studiilor, Japonia are cea mai mică rată de obezitate, şi în plus vârsta nu se poate citi prea uşor pe chipurile femeilor mai ales.

Mitul tinereţii veşnice

Potrivit site-ului Pinoy Health & Remedies, din dieta tradiţională japoneză nu lipsesc alimentele precum fructele, fructele de mare, legumele, peştele, soia, orezul şi ceaiul verde de la orice masă, aspect care se poate observa în imaginea perfectă de care se bucură majoritatea femeilor din zonă.

Având această alimentaţia din generaţie în generaţie, surplusul de greutate nu este o problemă iar frumuseţea nu este un mit.

Pielea perfect întinsă, tenul lucios şi fără probleme acneice sunt calităţile unui stil alimentar echilibrat şi raţional.

Alimente cu proprietăţi antiîmbătrânire

Faptul că japoneziii îşi arată foarte greu vârsta şi sunt mereu plini de energie şi vitalitate se datorează pe lângă alimentaţia lor echilibrată, unui regim strict în ceea ce priveşte programul zilnic.

Ritualurile de înfrumuseţare din filme au la bază un adevăr pe care japonezele mai ales îl practică zilnic.

De la demachierea atentă cu produse naturale precum lapte de migdale, soia sau capră până la mesele luate la aceiaşi oră şi însoţite de ceaiul verde.

Antioxidanţii din alimentaţia lor îi ajută să se menţină în formă fără a apela la suplimente nutritive.

Ce conţine meniul japonez

În primul rând, femeile japoneze nu consumă care roşie, produse de tip fast food, sare, zahăr şi grăsimi.

Meniurile tradiţionale includ de cele mai multe ori peşte la grătar, un bol de orez, legume fierte, supă, ceai verde şi fructe.

Nu mai este un secret de ce Japonia este liderul mondial la consumul de peşte, nu există masă fără o bucată de peşte gătit sănătos fără ulei sau în combinaţii nefaste.

Mesele se iau într-un cadru specific culturii lor şi anume în linişte, nu există servitul mesei în faţa unui calculator sau la televizor. Atmosfera în care aceştia aleg să se hrănească este una relaxată bazată pe un echilibru divin.

Pentru a ajunge la performanţele lor de viaţă atât din punct de vedere alimentar cât şi al fizicului trebuie în primul rînd să le înţelegi cultura şi modul lor de a acţiona calma în orice situaţie şi să îţi tratezi corpul ca pe bunul cel mai de preţ pe care trebuie să îl păstrezi şi să îl întreţii.

Nu uita de tehnicile de relaxare şi meditare, acestea au rolul de a te ajuta să te deconectezi şi să îţi reîncarci bateriile. O gândire pozitivă şi iubirea faţă de semeni este de ajutor.

Orele de somn nu ar trebui să fie o opţiune pentru tine, indicat ar fi chiar să poţi aţipi pe la prânz câteva minute bune, însă dacă nu este posibil acest lucru atunci încearcă să nu te abaţi de la cele 7-8 ore de somn pe noapte.

Hidratarea constantă este un alt secret al longevităţii şi frumuseţii japoneze. Apa este un element vital vital înţeles de japonezi şi pus în practică cu uşurinţă.