Secrete din bucătărie pe care doar chefii le ştiu! Le vei încerca şi tu imediat!
1. Secrete din bucătărie. Fierbe apa din care faci cuburi de gheaţă înainte de a o îngheţa. Vei obţine cuburi curate şi limpezi.
2. Află cât de vechi sunt ouăle tale, scufundându-le într-un vas cu apă. Dacă oul este foarte vechi, se va ridica la suprafaţă. Dacă oul e proaspăt, va sta pe fundul vasului, pe laterală. Dacă are o săptămâna vechime, se va ridică uşor, rămânând cu vârful în jos. Dacă are 2-3 săptămâni, va rămâne doar cu vârful lipit de fundul vasului.
3. Secrete din bucătărie. Dacă îţi plac ouăle şi vrei să fierbi mai multe, coace-le în cuptor la 160 de grade, timp de 15 minute.
4. Presează o lămâie prin rulare înainte de a o stoarce. Vei obţine sucul mai uşor.
5.
Poţi să păstrezi vinul rece şi nediluat dacă pui în pahar câţiva struguri îngheţaţi.
6. Poţi curăţa ghimbirul într-o secundă folosind o lingură.
7.
Curată usturoiul punându-l într-un vas şi amestecându-l bine. 8. Dacă pui îngheţata într-o pungă resigilabila, va fi mai uşor să o mănânci cu linguriţă pentru că nu va îngheţa la fel de mult.
9.
Pune o lingură de lemn deasupra unei oale care fierbe pentru preveni vărsarea apei. 10. Dacă faci peşte la grătar, pune câteva felii de lămâie sub el. Îi va îmbunătăţi gustul.