Scorţişoara, aliat în lupta cu kilogramele după 40 de ani

2 jpg jpeg

Batoane cu amestec de fructe şi seminţe

Rezultatele unui recent studiu britanic au arătat că amestecul dintre fructele uscate, cele oleagioase şi seminţe furnizează suficientă energie pentru întreaga zi şi ajută când vine vorba de menţinerea în greutate. Pentru a consuma amestecul la micul dejun sau ca gustare între mese este indicat să prepari batoane care să conţină seminţe de floarea-soarelui, de susan, migdale, miere de albine, fructe uscate, ovăz, alune, dar şi migdale.

Nu uita de seminţele de in măcinate

Sursă de fibre şi grăsimi sănătoase, seminţele de in nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Ele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, aduc beneficii sănătăţii digestive, dar sunt recomandate şi în cazul problemelor hormonale ce pot apărea după vârsta de 40 de ani. Alege din comerţ seminţele de in măcinate deoarece se digeră mai rapid. Le poţi consumă cu apă, dar şi adăugate în iaurt sau în salate. Fructe oleaginoase: nucile

O altă schimbare alimentară ce aduce beneficii în cazul persoanelor de vârsta a doua este reprezentată de înlocuirea biscuiţilor şi a sărăţelelor cu nuci. Bogate în proteine, vitamine esenţiale şi acizi graşi Omega-3, nucile ajută la prelungirea senzaţiei de saţietate. În urma unei cercetări, care s-a desfăşurat pe parcursul unui an, oamenii de ştiinţă australieni au observat că persoanele care au consumat zilnic 5-8 nuci au reuşit să piardă în greutate.

Alege condimentele picante

Dacă vrei ca numărul caloriilor care ard zilnic să crească…uită de condimentele obişnuite şi alege-le pe cele picante. În urma mai multor cercetări, specialiştii în nutriţie au descoperit că preparatele picante ajută la arderea rapidă a caloriilor, în detrimentul depozitării lor sub formă de ţesut adipos. Mai exact, persoanele care obişnuiesc să consume condimente picante ard cu 32% mai multe calorii.

Scorţişoara, aliat în lupta cu kilogramele

Un alt aliment ce te ajută să te menţii în greutate sau să slăbeşti sănătos este scorţişoara. Adăugată în cerealele de la micul dejun sau în diferite băuturi, acest condiment dulce stimulează memoria şi este un aliat veritabil în lupta cu kilogramele, ajutând la eliminarea depozitelor de grăsime. Numeroase studii pe nutriţie au arătat că scorţişoara ajută şi la reducerea nivelului de colesterol ,,rău”.