Scapă de stres cu vitamina C

1 2 jpg jpeg

Combate stresul

Mai multe studii susţin că vitamina C te ajută să scapi de stres. Asta pentru că reduce secreţia de cortizol, hormonul stresului. De aceea, în perioadele stresante din viaţă consumă citrice, broccoli, varză Kale, pentru a aduce un aport de vitamina C organismului tău.

Îţi aduce un plus de energie

Un sistem imunitar puternic este fundamental pentru sănătatea ta. În cazul în care treci prin perioade în care te simţi lipsit de vlagă, îţi poţi creşte nivelul de energie cu ajutorul vitaminei C. Vitamina C stimulează producţia de energie prin reducerea nivelurilor de carnitină (aminoacid care este responsabil pentru descompunerea grăsimilor în energie). Ajută şi la eliminarea de dopamină, suport pentru sistemul nervos.

Te ajută să slăbeşti

De ajutor în curele de slăbire îţi poate fi şi vitamina C, datorită unui compus numit L-carnitină. Te poate ajuta să arzi grăsimi, căci L-carnitina este un aminoacid care topeşte grăsimile. Îţi va da, de asemenea, mai multă energie pe parcursul zilei.

E benefică pentru piele

Vitamina C este un ingredient folosit şi pentru produsele cosmetice. Ajută la formarea colagenului şi a elastinei, esenţiale pentru menţinerea elasticităţii pielii. De asemenea poţi face măşti pentru ten folosind citrice, cunoscute pentru că au un conţinut ridicat de vitamina C.