Scapă de grăsimea abdominală mâncând

1 2 jpg jpeg

Grăsimea abdominală nu ţine cont de vârstă, profesie sau sex, fiind o problemă de sănătate mult mai periculoasă decât obezitatea.

Factorii care contribuie la apariţia ei sunt mai ales alimentaţia dezechilibrată bogată în zaharuri, grăsimi, lipsa micului dejun, cinele la ore târzii, sedentarismul, stresul care te poate face să mănânci emoţional, fumatul, alcoolul în exces, lipsa somnului suficient cât şi anumite schimbări hormonale.

Astfel putem spune că ne confruntăm cu două tipuri de grăsimi eabdominală şi anume cea care acoperă celebrul „six pack” care reprezintă un stat subcutanat de grăsime localizat între muşchii abdominali şi piele şi cel de al doilea strat care este cunoscut sub denumirea de grăsime viscerală. Aceasta din urmă îţi îmbracă organele din cavitatea abdominală într-o star adipos, cel mai periculos de altfel. Bomba cu ceas este grăsimea viscerală, dar nici prima categorie nu trebuie scăpată din vedere.

Consumă tărâţe sau ovăz

1 2 jpg jpeg

Obişnuieşte-te să consumi orez brun în loc de cel alb şi să adopţi în alimentaţia ta cât mai multe cereale integrale dintre care cele mai recomandate sunt tărâţele şi ovăzul.

Chiar şi în supă le poţi adăuga, ele te vor ajuta să ai parte de un tranzit mult mai sănătos şi să scapi rapid de ţesutul adipos mai ales din zona abdominală.

Află cum se găteşte corect avocado AICI

Avocado, aliatul abdomenului plat

2 jpg jpeg

La micul dejun poţi opta pentru un avocado copt bine să îl consumi sub formă de guacamole sau pur şi simplu în salată sau doar cu lămâie.

De asemenea poţi să înlocuieşti untul când prepari diferite preparate cu o jumătate de avocado bine copt şi pasat.

Foloseşte cât mai des cu putinţă acest fruct minune.

Nu uita să facă cel puţin 30 de mişcare pe zi, fie că doar mergi pe jos sau petreci o oră făcând exerciţii la sală.

Hidratează-te corespunzător

Apa joacă un rol fundamental în menţinerea siluetei şi a sănătăţii tale. Un aport suficient de apă zilnic va ajuta metabolismul să fie mai activ şi astfel surplusul de ţesut adipos se va diminua văzând cu ochii.

Nici orele de somn nu trebuie ignorate, deci nu mai pierde nopţile, mai bine te trezeşti cu o oră mai devreme decât să treacă 12 noaptea fără ca tu să fii în pat şi să dormi.