Scapă de colesterolul rău cu aceste alimente!

1 2 jpg jpeg

Colesterolul rău crescut poate avea diverse consecinţe asupra organismului uman printre care şi dereglarea tensiunii arteriale. Cauza principală este de cele mai multe ori alimentaţia în care predomină grăsimile, prăjelile şi dulciurile consumate în exces.

Pentru a-ţi păstra sănătatea timp îndelungat în parametri optimi este necesar să ai o măsură în toate, uneori chiar şi simplele plăceri culinare făcute în cantităţi mari cum este cafeaua pot să îţi dăuneze şi astfel să favorizeze creşterea colesterolului şi alte dereglări în organism.

Alege varianta alimentaţiei echilibrate

Dacă ai fost depistat cu o valoare crescută a colesterolului rău sau ai în familie persoane care se confruntă cu această problemă trebuie să iei măsuri preventive.

Astfel că unul dintre remediile naturale la care poţi apela pentru a scăpa de această problemă este compus dintr-o lingură de oţet de mere cu o lingură de suc de lămâie, o linguriţă de miere naturală de albine, o lingură de ghimbir ras şi un căţel de usturoi.

Pune toate ingredientele într-un blender, amestecă-le bine şi depozitează conţinutul pentru 5 zile la frigider, apoi consumă o lingură din acest amestec dimineaţa pe stomacul gol.

În scurt timp vei vedea rezultatele benefice dacă ai grijă să cosnumi alimente sănătoase, să eviţi prăjelile şi dulciurile cât şi alcoolul.

Introdu ovăzul în alimentaţia ta

1 2 jpg jpeg

Micul dejun ar trebui să conţină în primul rând ovăz, indiferent dacă îl consumi cu lapte sau suc de legume ori fructe. Studiile efectuate pe baza acestui aliment au scos la iveală faptul că dacă timp de 6 săptămâni consumi la micul dejun doar ovăz cu iaurt grecesc, valoarea colesterolului rău va scădea considerabil. Şi asta deoarece ovăzul coţine o cantitate bună de beta-glucan care absoarbe colesterolul rău din sânge, rezolvând astfel problema colesterolului mărit.

Somonul, sursă de Omega-3

1 2 jpg jpeg

Încearcă să reduci pe cât posibilul consumul de carne roşie, de porc sau chiar de pui şi să te îndrepţi către carnea de peşte, în special somonul.

Peştele este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi de tipul celor Omega-3 şi 6, o armă extraordinară pentru a avea grijă de sănătatea sistemului cardiovascular.

În felul acesta, având o alimentaţie bogată în legume, fructe şi peşte vei ţine mult mai uşor în frâu atât colesterolul cât şi celelalte probleme de sănătate.

Tot din categoria peştelui sănătos fac parte şi sardinele, heringul şi tonul.

Un alt aliment naturist care îţi vine în ajutor este nuca. Obişnuieşte-te să consumi zilnic o mână de nuci uscate, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, nucile contribuie la scăderea colesterolului rău şi îmbunătăţesc sănătatea cerebrală.

Şi bineînţeles ceaiul verde şi cel negru îţi pot fi de folos pentru a combate problema colesterolului crescut. În plus, cantitatea bună de antioxidanţi te vor ajuta să îţi menţii organismul sănătos şi greutatea sub control.

Nu uita nici de mişcare. Aceasta făcută cu regularitate va prelungi rata de viaţă şi va ţine o serie de afecţiuni la distanţă.