Rosiile cu branza ingrasa: mit sau adevar

1 2 jpg jpeg

Insa, cat de indicata este aceasta salata in cazul in care ne dorim sa slabim si urmam o dieta stricta? Iata raspunsul!

Rosiile NU ingrasa

Rosiile conţin o mare cantitate de licopen, un antioxidant puternic care protejeaza AND-ul celular si diminueaza riscul de cancer, in special cel de plamani.

In plus, rosiile contin vitaminele A, B, C, E si K, protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi, imbunatatesc vederea, regleaza tensiunea arteriala si scad nivelul de colesterol, protejeaza sistemului osos (contin si cantitati semnificative de calciu si magneziu), intaresc sistemul imunitar si contribuie la asimilarea mai buna a fierului in organism.

Mai mult, rosiile sunt ideale in dietele de slabit, intrucat contin o mare cantitate de apa si fibre, de unde rezulta si o senzatie prelungita de saţietate. in ceea ce priveste conţinutul caloric, o rosie de marime medie are in jur de 30 de calorii.

Nu in ultimul rand, rosiile fac parte din categoria fructelor acide, astfel ca pot fi combinate cu alimente bogate in proteine precum branza.

Branza de vaci slaba NU ingrasa

In general, branza este bogata in grasimi si sare, cu exceptia sortimentului de branza slaba de vaca, bogata in calciu. in plus, cercetatorii sustin ca un aport echilibrat de calciu accelereaza metabolismul si potoleste senzatia de foame.